https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006055202.html

Sipilän arvomaailmassa valtaa ei saisi  ilmeisesti antaa henkilöille, jotka ratkaisevat parhaiten turvattomuuden ongelmaa. Ainakin tällainen mielikuva syntyy kun kuulee Sipilän kommentit.

Sipilä ensin toteaa, ettei ollut yllättynyt siitä, että Oulun viimeaikaiset seksuaalirikokset olivat ulkomaalaistaustaisten miesten tekemiä ja jatkaa sitten:

Sipilä
"Se mikä minut on yllättänyt on se, että näin hirvittävillä asioilla flirttaillaan ja haetaan valtaa. Flirttailu tällä asialla on kyllä iljettävää"

Halla-aho

"Jos asioista varoittaa etukäteen, niin se on asioilla pelottelua. Jos niistä muistuttaa jälkikäteen, niin se on vastenmielistä flirttailua"

Halla-ahon vastaus ei voisi olla enää totuudenmukaisempi. Juuri näin on tapahtunut. Halla-aho jo kauan ennen poliittista uraansa on kirjoittanut tietynlaisen maahanmuuton negatiivisista seurauksista. Tuolloin ne puheet ja varoitukset leimattiin peloitteluksi. Halla-ahon lisäksi suuri joukko suomalaisia sai kuulla olevansa rasisteja ja natseja varoitellessaan näistä asioista. Jälkikäteen kun nämä riskit ovat realisoituneet maassamme todellisiksi, onkin helppoa sanoa ratkaisujen hakemista näihin ongelmiin flirttailuksi. Kummin päin tahansa teet, olet automaattisesti väärässä vaikka tosiasiassa olet oikeassa.

Sipilä ylenkatsoo niiden ihmisten kärsimystä jotka ovat joutuneet henkirikosten tai raiskausten uhreiksi kutsumalla sitä vain poliittiseksi flirttailuksi, että eräillä ehdokkailla on oikeasti halua puuttua näihin ongelmiin, eikä vain vatuloida niiden kanssa. Ainoa ratkaisu mikä estää näitä ongelmia on maahanmuuttopolitiikan raju tiukennus. Millään muulla tavalla näitä asioita ei estetä tapahtumasta. Ainoa ratkaisu joka vähentää vastaavien tapahtumien todennäköisyyttä on eräiden mielestä sellainen, mitä ei missään tapauksessa saisi käyttää.Tätä oikeaa ja toimivaa ratkaisua on käyttäneet menestyksekkäästi mm. Unkari ja Puola.

Kansalaiset halauavat näihin asioihin ratkaisuja vatulointien tai näennäisratkaisujen sijaan. Sipilä itse oli taannoin lisäämässä niitä vetovoimatekijöitä jotka lisäsivät maahantuloa ratkaisevan paljon. Sipilällä ei pitäisi olla varaa moittia ketään joka haluaa korjata hänen tekemiään virheitä. Jussi Halla-aho on aidosti maataan rakastava ihminen jolle tärkeämpää kuin poliittinen valta on maamme hyvinvointi.