https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/80b04090-c1f6-4b23-9b05-968befae200c

Petteri Orpo sanoo, että työperäistä maahanmuuttoa on lisättävä tuntuvasti. Se on hänen vastauksensa yrityksille jotka kärsii työvoimapulasta. Miksi yhteiskunnan pitäisi masinoida jotakin "työperäistä" maahanmuuttoa joka johtaisi vain suurempaan työttömien reserviin ja menojen kasvuun?

Miksi työvoimapulasta kärsivä yritys ei voi vain yksinkertaisesti kuuluttaa hakuun työntekijää esimerkiksi Saksasta, Ruotsista tai jostakin muusta Euroopan maasta ellei sitten samalla kertaa koko Euroopasta? En ymmärrä miksi valtion pitäisi saattaa maahan ensiksi paljon ihmisiä yli rajojen työttömiksi vain odottamaan mahdollista työllistymistään, kun globaalissa maailmassa yritykset voivat täsmähakea ulkomailta ne pätevät työntekijänsä suoraan töihin mikäli kotimaasta ei sopivaa henkilöstöä löyty. Jos Euroopasta yritys ei löydä suhteellisen hyvin paikalliseen länsimaiseen kulttuuriin sopeutunutta ja osaavaa työntekijää työpaikkailmoituksella, niin tokkopa se löytää  sitä siitä työttömien reservistäkään minkä Orpon kaavailut maahan  toisi. Eikai veronmaksajien tehtävä pidä olla maksaa yhä enemmän veroja ylläpitääkseen poliittisista tarkoitusperistä lähtöisin olevaa työtöntä ulkomailta saapuvaa työvoimareserviä vain siksi, että muutama työvoimapulasta kärsivä yritys saisi paremmin työtenkijöitä.

Asiaa voisi hyvin verrata vaikka auton myymiseen. Jos se peräkylän pienen kaupan eteisessä oleva ilmoitustaulu ei riitä ostajan löytymiseen, laitetaan auto myyntiin nettiin. Tässäkään ei tarvittu valtiota väliin masinoimaan asiaa vaan se hoitui tarkoituksenmukaisilla toimenpiteillä.

Miksi tässäkään asiassa ei voitaisi käyttää ihan normaalia järkeä ja toimia tarkoituksenmukaisella järkevällä tavalla?