Perussuomalaiset ovat mediassa ja politiikassa monasti parjattu puolue. Suurimpia syitä parjaukseen on se, että Perussuomalaiset ajavat kansallista etua eikä EU eliitin etuja. Jokainen kansaliike joka puolustaa kansallista itsemääräämisoikeutta on vihollinen EU:lle ja sen liittovaltiokehitykselle sekä harvainvallalle. Euroopassa jokainen kansallista etua ajava puolue on saanut vastaansa parjauskampanjan.  Perustelen nyt miksi allekirjoittaneen mielestä Perussuomalaiset ovat yksi terveimpiä puolueita maassamme. Teen sen lukijan kiusaksi vielä hieman pitkästi.

Kansallismielisyys

Parjauskampanjoissa kansallismielisyyttä halutaan liittää milloin natsisaksaan, milloin äärioikeistoon tai milloin ihan vain sisäänpäinkääntyneisyyteen tai impivaaralaisuuteen. Olet suunnilleen juntti jos rohkenet olla kansallista etua puolustava. Tosiasiassa kansallismielisyys on asia joka toimii kuin liimana kansakunnalle. Rakkaus omaa maata ja sen kansaa kohtaan saa ihmiset ajattelemaan yhteisöllisemmin ja olemaan epäitsekkäämpiä. Maailmassa on lukematon määrä erittäin kansallismielisiä valtioita jotka ovat samaan aikaan kansainvälisiä eivätkä missään nimessä mitään Pohjois-Koreoita. EU:n eliitin tavoitteet vaikeutuisi jos Euroopan kansallisvaltiot olisivat itsemääräämisoikeuttaan arvostavia kansallismielisiä valtioita. Tämä on juurisyy siihen miksi kansallismielisyyttä pyritään propagandalla jatkuvasti leimaamaan. Perussuomalaiset pitävät parempana sitä, että päätökset tehdään kansallisesti. Itsemääräämisoikeus ei millään muotoa sulke pois kansainvälistä yhteisöä  tai yhteistyötä. Perussuomalaiset puolustavat myös ideaa muiden kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeudesta ja arvostavat sellaisia maita jotka pitävät itsemääräämisoikeudestaan kiinni. Millä moraalisella oikeudella jokin poliittinen eliitti jossakin Brysselissä saa päättää esimerkiksi Espanjalaisen viininviljelijän asioista? Mitä hyvää siitä voi seurata, että valtaa keskitetään eliitille joka on mahdollisimman kaukana tapahtumapaikalta jossa tunnetaan parhaiten paikalliset olosuhteet ja tarpeet? Hyvää siitä ei ole seurannutkaan. Brexit on oire tästä ilmiöstä.

Monipuolinen jäsenistö

Useimmissa puolueissa jäsenistö on profiloitunut voimakkaasti. Esimerkiksi  SDP:n kannattajat ovat useinmiten duunareita, Vihreiden kannattajat ovat pääosin kaupunkilaisia, nuoria tai opiskelijoita, Kristillisten väki pääosin kristittyjä, RKP:n ranninkoilla asuvia suomenruotsalaisia jne. Perussuomalaisia liimaava ja yhdistävä tekijä on edellä mainittu kansallismielisyys. Puolueeseen pääsee mukaan helpolla, josta seuraa se, että jäsenistö on kirjava ja monipuolinen otos kansaa. Uskallan väittää että Perussuomalaisissa on laajin otos kansaa eli yrittäjiä, duunareita, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita jne jne johtuen juuri siitä että yhdistävä tekijä ei ole vasemmistolaisuus tai oikeistolaisuus vaan kansallismielisyys. Se, että puolueeseen pääsee mukaan helposti johtaa siihen, että jäsenistö on monenkirjavaa ja moniäänistä. Myös ylilyöntejä tapahtuu tästä syystä. Mikä olisikaan puolueelle enemmän eduksi kuin se, että erilaiset ihmiset erilaisista taustoista varallisuuteen katsomatta kokee yhteenkuuluvuutta isäinmaanrakkaudesta? Mielikuvat siitä, että Perussuomalaiset olisi joidenkin elämänkoululaisten puolue on vailla perusteita. Mukana on väkeä lääkäreistä ja tohtoreista aina työttömään tai rakennusmieheen. Koska kansa koostuu monenkirjavasta väestä erilaisine elämäntilanteineen, on demokratian kannalta hyvä että myös puolue koostuu yhtä monekirjavasta väestä.

Pragmaattisuus

Pragmaattisuus eli käytännönläheisyys sekä niin sanottu maalaisjärki on vahvasti mukana Perussuomalaisissa. Otetaan esimerkki. Perussuomalaiset pitävät ympäristökysymyksiä yhtä tärkeinä kuin muutkin puolueet. Kuitenkin he ymmärtävät asioiden mittasuhteet kun linjaavat ratkaisuja ympäristönsuojelun edistämiseksi. Ei ole järkeenkäypää haitata kansalaisten elämää harvaanasutussa maassa aiheuttamalla tarpeettomasti kustannuksia autoiljoille kun mitään käytännön merkitystä sillä ei ole ilmastolle. Maailman päästöt ratkaistaan jossakin muualla kuin pienessä metsäisessä maassa jonka hiilinielut jo hoitaa oman osansa. Meidän tulee huolehtia kansalaistemme hyvinvoinnista eikä pyrkiä patsastelemaan vain moraalisessa ylemmyydentunnossa esittäen niin kovin hyvää ihmistä. Asioita kannattaa suhteuttaa ja ajatella käytännönläheisesti. Missä ei tunnu olevan järkeä, ei yleensä olekaan.

Suora ja reilu puhe

Perussuomalaiset haluavat puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Keskustelukulttuuri ja yhteiskunta ei ole terve jos asioista tehdään tabuja tai niistä saisi puhua ainoastaan tietyssä ennalta määritellyssä sävyssä. Ongelmien painaminen villaisella aiheuttaa ainoastaan vihaa ja se yleensä purkautuu jotain reittiä pitkin. Esimerkiksi maahanmuuton lieveilmiöistä on voitava puhua suoraan ja pelkäämättä.

Maahanmuuttokriittisyys

Perussuomalaisia on mediassa toisinaan kutsuttu maahanmuuttovastaiseksi puolueeksi. Tämä on emävale. Perussuomalaiset eivät vastusta kaikkea maahanmuuttoa kategorisesti vaan ainoastaan sellaista josta seuraa meille huoltosuhteen heikentymistä ja monia negatiivisia lieveilmiöitä ja joka on luonteeltaan heikosti sopeutuvaa. Maahanmuutto ei ole mikään luonnonvoima vaan jokaisella valtiolla on mahdollisuus vaikuttaa itse poliittisesti niihin perusteihin joilla maahan saa muuttaa. Meidän poliitikkojen ensisijainen tehtävä on edustaa kansaa, nimensä mukaisesti. Miten kansan etu ja hyvä voisi tulla vaalituksi jos esimerkiksi verovaroin kansalta ensin perittyjä verovaroja käytetään sosiaalietuuksien maksamiseen ihmisille joilla ei ole edes kansalaisuutta tässä maassa? Suomessa on kaikesta hyvinvoinnista huolimatta erittäin paljon köyhyyttä. Paljon mm. vanhuksia jotka ovat raataneet pienellä palkalla tai kotiäiteinä palkatta tämän maan hyväksi. Tänään he vanhuksina valitsevat ostavatko ruokaa vai hankkivatko lääkkeet. Perussuomalaiset kuten uskoakseni suurin osa Suomen kansaa vastustaa tällaista verovarojen väärinkäyttöä. On täysin poliittinen arvovalinta sekin, että kun pakolaisia saapui maahamme, nopeasti saatiin budjetoitua lisää rahaa vastaaottoon, mutta erittäin hidasta ja lähes mahdotonta on saada budjetoitua maamme vanhuksille parempaa elintasoa ja hoivaa. Poliitikomme tekevät mielummin EU:lle mieliksi ja kantavat "vastuunsa" pakolaisista ja saavat tarpeeksi EU eliittiä mielisteltyään lopulta palkkioviran, kuin tekevät asiota oman kansan hyväksi.  Maahanmuutto on oltava täysin yhtä vapaasti kritisoitava poliittinen asia kuin esimerkiksi verotus tai mikä tahansa muu poliittinen valinta. Yhdenkään suomalaisen ei tarvitse joutua henkirikoksen tai väkivallan uhriksi vain siksi, että poliitikkomme eivät kykene toteuttamaan sellaista maahanmuuttopolitiikkaa joka pitää rikokset samalla tasolla kuin se väkilukuun suhteutettuna on ollut kantaväestönkin osalta. Perussuomalaiset ovat kannattaneet auttamistyön tekemistä maan rajojen ulkopuolella. Tämä on myös kustannustehokkain ja humaanein toimintatapa.

Pystymetsä

Tavallisesti suurissa vanhoissa puolueissa edustajat ovat poliitikkomaisen poliitikkomaisia. Heistä on sulatettu pois särmä ja yksilön ajattelu. He kuuluvat ns. poliittiseen kermaan ja sisäpiiriin ja he jauhavat poliittista jargonia ja venkoilevat yhtenään. Perussuomalaisten suuri etu on siinä, että he kuulu hyväveliverkostoon eivätkä he sellaiseen halua tai pääsekään koska vastustavat EU:n harvainvaltaa.  Kansanedustajien tehtävä on luonnollisesti edustaa kansaa. Mitä enemmän kansanedustaja pääsee mukaan poliittiseen sisäpiirin kermaan, sitä todennäköisempää on, että hän tekee kaikenlaisia lehmänkauppoja edistääkseen omaa uraansa kansan kustannuksella.

Jämpti linja

Perussuomalaiset eivät mukauta yhtenään mielipiteitään populistisesti vain kosiskellakseen lisää ääniä. Perussuomalaiset on esimerkiksi maahanmuuttokysymyksissä pitäneet koko ajan saman johdonmukaisen linjansa. Tämän voidaan jopa katsoa parantuneen nykyisen puoluejohdon aikana. Kuten Halla-aho on itse todennut, Perussuomalaiset eivät halua lisätä kannatusta keinolla millä hyvänsä vaan toimia vaihtoehtona niille jotka ajattelevat kuten Perussuomalaiset. Oulun raiskaustapausten tiimoilta saimme havaita miten monet puolueet pyrkivät kalastelemaan tuohtuneen kansan ääniä tiukentanamalla näennäisesti linjauksiaan. Puoluejohtaja Halla-aho on kirjoittanut jo kauan ennen poliittista uraansa tietynlaisen maahanmuuton negatiivisista seurauksista.