Perussuomalaisten tuottama Ketutus niminen lyhyetelokuva on saanut mielensäpahoittajat liikkeelle. Video on erittäin taidokkaasti toteutettu ja sen voi katsoa tästä. https://www.youtube.com/watch?v=dzCK4tTu2nE

Finnkino ilmoitti lopettavansa mainosvideon esittämisen todeten seuraavaa

”Finnkino puolustaa suvaitsevaisuutta, sananvapautta ja demokratiaa eikä toiminnassaan hyväksy rasismia eikä syrjintää. Esityksessä ollut 30-sekuntinen PS:n vaalimainoskampanja päättyy teattereissa huomenna tiistaina 26.3."

Hassua, mutta juuri siksi niin moni ihminen allekirjoittanut mukaanlukien kannattaa perussuomalaisia, että puolue kannattaa sananvapautta ja demokratiaa ja vastustaa rasismia. Ihmisellä pitää olla erityisen vilkas mielikuvitus mikäli hän löytää videosta rasismia, sananvapauden tai demokratian väheksyntää. Katsoin videon kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla vaikutelma oli juurikin päinvastainen. Video puolustaa demokratiaa ja sananvapautta koska se kritisoi poliittista peliä ja korruptiota jota maassamme esiintyy paljon. Videossa ei ollut mitään elementtiä mistä kukaan voisi ajatella, että se kehoittaa väkivaltaan. Se oli fiktiivinen elokuva joka toi kärjistäen esille todellisia ongelmia. Kansan isoa joukkoa ketuttaa ihan oikeastikin poliittinen peli. Videon lopuksi Halla-aho toteaa ettei ketutushirviötä ole olemassa ja jos haluat muutosta, sinun pitää äänestää muutosta = demokratiaa.

Se, että asiallista mainosvideota pyritään nyt leimaamaan osoittaa todeksi juuri sen mitä videossakin puhuttiin leimaamisesta. On niin helppoa nimitellä ihmisiä rasisteiksi tai suvaitsemattomiksi vain siksi, että he eivät haluaisi tehdä isänmaastaan maailman hölmölää ja sosiaalitoimistoa.

Kun ihminen orientoituu pitkälti median propagandan perusteella ajattelemaan perussuomalaista puoluetta rasistisena tai suvaitsemattomana niin vahvistusharha pitää huolen siitä, että ihminen myös luulee näkevänsä rasismia tai suvaitsemattomuutta puolueessa. Jos ajatellaan ihan järkevästi niin esimerkiksi Ruotsissa on vääränlainen maahanmuutto lisännyt suvaitsemattomuutta, rikoksia, ghettoja ja kaikenlaista eriytymistä eri ihmisten välillä. Kun joku kulttuuri ei omaa sellaisia arvoja joita täällä arvostetaan, ei se myöskään lisää suvaitsevaisuutta vaan suvaitsemattomuutta. Perussuomalaiset haluaa että Suomi myös säilyy suvaitsevana ja rauhallisena maana tulevaisuudessa ja siksi me emme saa olla naiivin hyväuskoisia kaikkien ihmisten suhteen. Jos aletaan suvaita liiaksi suvaitsemattomia arvoja ei seurauksena ole suvaitsevaisuutta. Aina tulisi kysyä, että mitä suvaitaan ja miksi koska kaikkea ei voi tietääkseni kukaan suvaita.

Maahanmuuton kritiikistä taas ei saa rasismia vääntämälläkään. Olipa etninen tausta tai tulijan uskonto mikä tahansa, ei meillä ole mitään velvollisuutta toimia maailman sosiaalitoimistona kenellekään. En ole koskaan kuullut, että perussuomalaiset olisi kritisoineet esimerkiksi thaimaalaista maahanmuuttoa vaikka ovatkin eri etnistä taustaa. Kritiikki on kohdistunut systemaattisesti sopeutumattomaan maahanmuuttoon jonka arvot eivät ole tänne sopivia ja joka lukuisissa muissa maissa on aiheuttanut mittavia ongelmia.

Yhtä kaikki, perussuomalaisten Ketutus oli taidokkaasti tehty vaalielokuva joka otti kantaa todellisiin ongelmiin jotka koskettavat isoa osaa kansaa. On jokseenkin nautittavaa seurata sitä valitusta mikä seuraa perussuomalaisten kannatuksen kasvusta.