https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006043787.html

Hesari on nykyisin lehti jonka vihervasemmistolainen agenda ei voi keneltäkään jäädä huomaamatta. Roskalehtien roskalehti. Tällä kertaa Hesari yrittää uskotella meille, että tarvisimme 250% kasvun maahanmuuton määrään pelastaaksemme tulevat eläkkeet. Jokainen yhtäänkään järkeä omaava yksilö ymmärtää, että jos avoimien työpaikkojen määrä  ei kasva samaa määrää kuin maahan tulee väkeä lisää + omat sadat tuhannet työttömät, niin eihän sellainen yhtälö pelasta eläkkeitä vaan päinvastoin romuttaa huoltosuhteemme lopullisesti. Laskelman mukaan tarvisimme 1,4 miljoonaa maahanmuuttajaa 30 vuoden kuluessa.

Kun Hesari pyysi Eläketurvakeskusta tekemään kyseisen laskelman, niin todennäköisesti kuviossa ei laskettu lainkaan sellaisia mitättömiä pikku muuttujia kuin työpaikkojen  määrä ja maahanmuuttajien ennuste työllistyä taikka heidän kuluttamansa sosiaaliturva, vaan laskettiin hyvin yksinkertainen pelkitstetty laskelma huomioimatta mitään realiteeetteja. Eikai edes Hesari voi lehtensä lukijoiden olettaa olevan niin perkeleen pässejä, etteivät he ymmärrä ettei yhtälö toimi ennen massiivista työvoimapulaa jossa ensiksi on työllistetty kotimaiset työttömät ja sen jälkeen haetaan avoimiin työpaikkoihin väkeä ulkomailta. Jos pelkkä populaation kasvu ratkaisisi eläkkeet niin  asiahan olisi hyvin helposti hoidettavissa.

Pauli vahtera on tehnyt massiivisen työn laskiessaan maahanmuuton kustannukset

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/

Miten tällainen maahanmuutto voisi ratkaista yhtään mitään ongelmaa, eikä varsinkaan huoltosuhdetta, joka maksaa yli 3 miljardia euroa vuodessa? Jos maahanmuuton odotettaisiin parantavan huoltosuhdetta, niin silloin tulisi suosia vain sellaista maahanmuuttoa jossa tulijat perustavat yrityksiä. Niin kauan kuin maahanmuuttajan työllistyminen avoimeen työpaikkaan estää suomalaista työtöntä saamasta samaa työpaikkaa, ei synny mitään lisäarvoa taloudelle. Syy taas sille miksi kaikki työpaikat ei kiinnosta suomalaisia johtuu siitä, että meillä on kannustinloukku jossa asumisen ja elämisen menojen jälkeen ei esimerkiksi pääkaupunkiseudulla kannata aina ottaa heikosti palkattua työtä vastaan. Kun maahanmuuttaja ottaa tällaisen työn vastaan, saa hän helposti sosiaalietuuksia enemmän kuin maksaa palkastaan veroja.

Maahanmuuttoa on yritetty lobata kaikilla mahdollsilla keinoilla mutta tämä eläkkeisiin vetoaminen on ehkä kaikkein naurettavin argumentti huomioiden realiteetit. Osaako joku kuvitella, että 1,4 miljoonan maahanmuuttajan ottaminen maahan tuottaisi jotenkin kovin erilaisia seurauksia kuin Ruotsissa on seurannut massiivisesta maahanmuutosta?  Massiivisesti kasvavia sosiaalimenoja, ghettoja, rikollisuuden räjähtämistä käsiin, sosiaalisia ongelmia, turvattomuutta jne jne. Kun hallitus ja seuraavakin hallitus painii suuren työttömyyden kanssa niin vaatii aika villiä mielikuvitusta kuvitella mitä seuraa kun maahan tulisi 30 000 ihmistä lisää per vuosi lisää samoille työmarkkinoille työnhakijoiksi.

Hesarin logiikka menee suunnilleen niin, että jos Matti lyö vasaralla oikean käden sormeensa, niin ongelma poistuu sillä kun lyödään myös vasemman käden sormeen. Jos Hesari on valinnut propagandan tekemisen tien, niin odottaisi että se olisi siinä edes sen verran kunnianhimoinen että tekisi propagandansa sen verran tasokkaaksi, ettei noin 90% kansasta edes ymmärtäisi lukeneensa propagandaa. Tällaiset jutut ovat niin ala-arvoisia jo siksi, että se on hetkessä ymmärrettävissä täydeksi roskapuheeksi vailla mitään perusteita.