https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005988255.html

Hesarin teettämän gallupin mukaan 65% suomalaisista on täysin tai jokseenkin sitä mieltä, että seksuaalirikoksien tärkeimpiin syihin kuuluu kulttuuri ja uskonto. Kysymyksessä ei eritellä tarkoitetaanko tällä kaikkia maassamme tapahtuvia seksuaalirikoksia vaiko ainoastaan maahanmuuttajien tekemiä.  Absoluuttisina lukuina tietenkin suomalaiset raiskaavat eniten koska heitä on yli 5 miljoonaa joten uskontoa ja kulttuuria parempi selitys on siinä tapauksessa enempi yksilöllinen. Otaksuttavasti kysymyksellä kuitenkin viitataan nimenomaan maahanmuuttajien yliedustukseen seksuaalirikoksissa joten oletetaan vastaajien ymmärtäneen hieman epätarkan kysymyksen nimenomaan maahanmuuttajien seksuaalirikoksina. Huomioiden viimeaikaiset tapahtumat olisi jokseenkin harhaanjohtavaa viitata epätäsmällisellä kysymyksellä kaikkiin seksuaalirikoksiin.

Vihreistä vain 13% oli sitä mieltä, että kulttuuri ja uskonto olisivat tärkeimmät syyt seksuaalirikoksille. Vasemmistoliiton luku oli 14%. Vihervasemmisto on  siis hämmästyttävän eri mieltä kuin suomalaisten enemmistö. Tästä seuraa muutama perusteltu kysymys. Käsittivätkö vihervasemmisto kysymyksen koskevan kaikkia seksuaalirikoksia vai ainoastaan maahanmuuttajien yliedustuksen juurisyytä? Ja jos käsittivät oliko se tahallista? Jos eivät, olisi hyvin mielenkiintoista tietää mikä heidän mielestään selittää esimerkiksi irakilaisten hurjaa yliedustusta seksuaalirikoksissa ellei uskonto ja/ tai kulttuuri? Tokkopa he sentään ajattelee että kyse olisi geneettisestä ominaisuudesta Jostain syystä nämä yliedustavat maat edustavat pääsääntöisesti islamilaista kulttuuria.

Johtopäätöksenä voidaan vastauksista tehdä, että poliittinen positio vaikuttaa selvästi objektiivisuuteen taikka sitten vastaajat vastaavat totuudenvastaisesti vain ollakseen lojaaleita oman poliittisen liikkeen agendoille. Miten muutoin voitaisiin selittää se, että suomalaisten 65% näkemys laskee vihreillä 13% tasolle? Hankalaa on ajatella mitä annetavaa sellaisella poliittisella liikkeellä olisi joka ei kykene myöntämään täysin ilmiselviä asioita vain omien agendojensa vuoksi.

Arvostetun PEW-tutkimuslaitoksen mukaan maailman muslimeista peräti 39% hyväksyy kunniamurhan esiaviollista seksiä harrastaneelle naiselle. On olemassa vahvaa näyttöä sen puolesta, että islamilaisessa maailmassa ei toteudu minkäänlainen tasa-arvo sukupuolen välillä. Siksi on hyvin hankalaa ymmärtää niitä täkäläisessä tasa-arvossa kasvaneita ihmisiä jotka yhtenään ovat islamia puolustelemassa. Toisinaan ihmistä puolustetaan parhaiten vastustamalla hänelle itselleen vahinngollisia mutta rakkaita asioita.

Sellainen yhtälö on mahdoton, että voisimme samaan aikaan puolustaa musliminaisten uskontoa ja vakaumusta kun puolustamme näiden naisten ihmisarvoa ja sukupuolista tasa-arvoa. Luulisi tämän asian ymmärtävän myös vihervasemmiston jo ihan siksi, että ihmisoikeusjärjestöt moittivat joka vuosi islamilaisten maiden heikkoja ihmisoikeuksia. Luulisi myös että feministit olisi ääneikkäimpiä islamin kritisoijia.