Viime päivinä kansalaiset ja poliitikot ovat olleet aktiivisia ja vihaisia Oulun raiskausten jäljiltä. Tänä aamuna saimme tietää, että tällä kertaa Helsingissä on pidätetty useampi ulkomaalaistaustainen mies raiskauksesta epäiltynä.  Mielenkiintoista on huomata miten hiljaa Vihreät ovat olleet. Useimmat puolueet ovat reagoineet jotenkin näihin tapauksiin. Mitä Vihreät voisivat sanoa? He ovat profiloituneet systemaattisesti avosylisen leväperäisen pakolaisuuden kannattajina ja eräskin Pennanen jopa lentokonetta halusi pysäytellä estääkseen pakkopalautettavan palautusta. Vihreät tietävät, miten typerille he näyttävät jos nyt alkavat tiukentaa maahanmuuttopoliittisia linjauksiaan. He tietävät myös, että kansa on nyt erittäin vihaista joten kansalle kelpaa vain maahanmuuttopolitiikan tiukennus ja järkeistäminen.

Surullista on se, että raiskausten ja murhien uhreja käytetään poliittisina pelinappuloina nyt monissa puoleissa. Perussuomalaisten Halla-aho on jo ennen poliittista uraansa kirjoittanut mihin vääränlainen maahanmuutto johtaa. Sen merkit on olleet jokaisen nähtävissä mm. Ruotsissa, Englannissa ja Ranskassa. Toisin sanoen mitään yllättävää näissä rikoksissa ei valitettavasti ole.Tämä kehityskulku on ollut ennalta fiksuimpien tiedossa. Vielä jokin aika sitten oli yleistä syytellä rasisteiksi ja natseiksi niitä jotka nostavat esille haittamaahanmuuton konkreettisia uhkia ja seurauksia. Nyt ääni kellossa on muuttamassa ja tyhmemmätkin ovat pakotettuja hyväsymään realiteetit. 

Jos kyse ei olisi vakavista asioista ja suurista inhimillisistä kärsimyksistä, voisi melkein nauraa niille ehdotuksille mitä useat puoluejohtajat ovat esittäneet ongelman "ratkaisuksi". Ne ovat olleen tyyliin kovempia rangaistuksia ja tapakasvastusta kulttuuriimme tai sitten lisää resursseja poliisille. Valitettavasti tällaiset keinot eivät estä raiskauksia miltään osin. Vain Jussi Halla-ahon ehdotukset puoluejohtajien puoleltla on olleet konkreettisia toimenpiteitä kuten muun muassa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden systemaattista säilöönottoa.

Onko vihdoin julkisessa keskustelussa päästy rehelliselle ja järkevälle tasolle kun Iltasanomien näkökulmassa kirjoitetaan näinkin suoraa asiaa? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7473eca8-1c00-4d2c-9770-56c68a3f620c