Oulun raiskaustapaukset ovat saaneet poliitikkomme suoltamaan liukuhihnalta pyöristyksiä, järkytyksiä ja shokkeja. Pääministerimme jopa kertoi keskustelleensa sisäministeri Mykkäsen kanssa. Täytyyhän ministerien ainakin näyttää touhukkailta ihmisiltä joilla homma on hallussa. Tilannetta voisi verrata panttivankidraamaan jossa ryöstäjä pitää pankin virkailijoita panttivankeina ja poliisin ainoa toimenpiteet ovat tyhjänpäiväisiä lausuntoja kuten " kukaan ei saa tehdä rikoksia" tai peräti "tuomitsemme jyrkästi panttivankien ottamisen".  Verbaliikka ja järkytyksien osoitukset ovat varsin heikko poliittinen toimenpide asiaan johon pitäisi puuttua konkreettisilla toimenpiteillä. Puhumalla ei vastaavia tapauksia estetä. Ne estetään jämäköillä ja konkreettisilla toimenpiteillä.

Turvapaikanhakijoiden tekemät rikokset maassamme olisi käytännössä kokonaisuudessaan estettävissä jos siihen riittäisi päättäväisyyttä ja rohkeutta. Riittäisi, että perustetaan leiri jonne turvapaikan hakijat pääsevät saamaan turvaa, majasijan, ravintoa ja terveyspalvelut. Leirillä oleminen olisi  helpotus oikeille pakolaisille ja he olisivat siitä turvapaikasta kiitollisia. Leiriin toimitettaisiin verovaroin edellä maintut välttämättömät palvelut mutta rahaa pakolaisille ei annettaisi. Kun sana kiirisi lähtömaihin, että Suomessa saa vain turvaa muttei mitään etuisuuksia, tänne tuskin haluaisi parempaa elintasoa metsästävät ja muutoin epämääräiset henkilöt.  Vaatimaton majoitus palvelisi humaania tavoitetta koska se seuloisi pois rahaa ja resursseja kuluttavat elinstasosiirtolaiset ja samalla rikoksiakaan ei tapahtuisi koska leirillä olisi vain oikeilla motiiveilla olevia ihmisiä. Tällaiset leirit eivät millään muotoa rinnastu mihinkään natsisaksan leireihin sen enempää kuin rippikoululeiri rinnastuu Auschwitziin, kun jotkut sellaistakin todennäköisesti esittävät.

Merkillistä on myös se, että kun Kempeleellä tapahtui yksi raiskaus, Sipilä laittoi hallituksen hätäkokoukseen, onhan Sipilä itse Kempeleeltä kotoisin, vaan kun Oulussa tapahtuu kokonainen sarja raiskauksia, ei Sipilä tällaista ehdota. Muistelen, että kun aikoinaan puoluejohtajilta kysyttiin kannatatko rikoksiin syyllistyneiden helpompaa karkoittamista maasta, vastusti Sipilä tätä. Niin kauan kuin poliitikkomme eivät uskalla tehdä rajujakin siirtoliikkeitä ja tarttua konkretiaan höpöttämisen sijaan, tulevat vastaavanlaiset tapauksett jatkumaan.