https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005932196.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=0b1566a02d63cb312132294c7ebf58cc

 

Pidän Vihreitä yhtenä epärealistisimmista ja uskonnollisimmista hörhöpuolueista mitä tämä maa päällään kantaa. Pekka Haavisto on kuitenkin vihreä joka on aina nauttinut minun ja monen muun vihreistä piittaamattoman syvää kunnioitusta. Jälleen kerran Haavisto osoitti kommentillaan suuruutensa ja valtiomiesmäisyytensä toteamalla, että ei sulkisi Perussuomalaisia pois hallitusyhteistyöstä.

Ville Niinistö ja Emma Kari aloitti välittömästi nillityksensä Haaviston terveestä näkemyksestä. He kun kunnioittavat ihmisarvoa niin paljon etteivät huolisi Perussuomalaisia hallitukseen. He ovat totaalisen väärässä sillä Perussuomalaiset jakaa täkäläiset ihmisarvot ehdoitta. Monien vihreiden käsitys ihmisarvosta on se, että kaikilla halukkailla tulee olla oikeus saapua nauttiaan elintasopakolaisina Suomen sosiaalietuuksia. Tiettävästi se ei ole koskaan kuulunut ihmisoikeuksiin sen paremmin kuin ihmisten pakkomajoittaminenkaan.

Kari ja Niinistö ei ilmeisesti huomaa miten risritiiraisia heidän käsityksensä ovat. Jos he pidättävät itsellään oikeuden demonisoida demokraattisesti valittua puoluetta jolla on erilainen näkemys maahanmuuttopolitiikasta kuin heillä itsellään, niin täsmälleen samalla oikeudella Perussuomalaisilla on oikeus esittää millaisilla arvoilla varustettuja ihmisiä maahan otettaisiin.  Muistettava on myös se, että suomalaisten ja eurooppalaisten enemmistö kyselyiden mukaan vastustaa maahanmuuttoa islamilaisista maista. Sikäli enemmistö jakaa enemmän perussuomalaisten arvot kuin vihreiden.

Jokainen voi pohtia kumpi puolue puolustaa enemmän ihmisarvoa, sekö joka hyväksyy sellaisen maahanmuuton joka tuo tullessaan ne arvot jotka vallitsee esimerkiksi lähi-idässä, vaiko se puolue joka haluaa vaalia eurooppalaisten ihmisoikeuskäsityksiä. Pekka Haavisto on sikäli harvinainen poliitikko ja ihminen, että hänen kanssaan voi käydä kunnioittavasti keskusteluja lähes mistä tahansa poliittisista tai aatteellisista poteroista koska hän osaa keskustella asioista asioina ja sovitella. Ihmisiä voi pyrkiä kunnioittamaan vaikka ei olisi heidän kanssaan lainkaan samaa mieltä.

Jos Vihreät Haavisto poislukien on valmiita sulkemaan yhden puolueen pois hallitusneuvotteluista huolimatta äänestystuloksesta, on sama oikeus kenellä tahansa puolueella sulkea haluamansa puolue pois hallitusneuvotteluista millä tahansa verukkeella huolimatta äänestystuloksista. Mitä demokratiaa se olisi?

Vihreän puolueen keskiössä on omassa moraalisessa ylemmyydentunteessa vellominen. Kuvittelevat, että heidän arvonsa ovat jotenkin ylivertaisia kun suvaitsevat suvaitsemattomiakin arvoja ja uskontoja. Emma Kari ja Ville niinistö kumppaneineen on usein puhumassa ihmisarvosta siksi, että se kuulostaa tarpeeksi hurskaalta.