Puolueiden tehtävä on olla vaikuttamassa eduskunnassa säädettäviin lakeihin. Kun puolueen puoluejohto antaa tukensa lain rikkomiselle, ollaan erittäin vaarallisilla vesillä. Vihreiden puoluejohtaha Touko Aalto antoi tukensa Aino Pennaselle joka otti oikeuden omiin käsiinsä. Onkin kysyttävä milloin Vihreistä tuli ulkoparlamentaarinen puolue jonka ei enää tarvitse kunnioittaa lakia? Toinen hyvä kysymys on, että onko lakiasiat oikea ala ihmiselle joka on itse valmis uhmaamaan lakia?

Touko Aalto toteaa: "Hän joutui tekemään valinnan: istuuko paikallaan ja hyväksyy, että taas on mennyt virhe läpi, vai nouseeko ylös"

Aallon kommentista voi päätellä, että vihreiden mielestä jo lähtökohtaisesti kaikki palautuspäätökset ovat virheellisiä koska Aalto kuten sen paremmin Pennanenkaan eivät tietäneet mitään koneeseen saatetun tapauksesta. Tämä on harhainen näkemys koska jo YK on todennut, että noin 70% turvapaikanhakijoista ei ole turvapaikan tarpeessa.

Mikäli Touko Aalto puoluejohtajana haluaa edistää oikeusvaltiota niin hänen olisi yksiselitteisesti pitänyt erottaa Pennanen lainsäädäntösihteerin tehtävistä. Hyväksyykö Vihreät sen, että joku pakkopalautuksista heidän kanssaan vastakkaista mieltä oleva noudattaa samanlaista kansalaistottelemattomuutta ja kannustaa ihmisiä rikkomaan lakia asiansa edistämiseksi? Uskallan väittää että ei hyväksy.

Vihreiden poliittisia tavoitteita leimaa aina sama realismin puute. Millaisen viestin Suomi maailmalle antaisi jos täältä saa ensin hakea turvapaikkaa mutta mikäli sitä ei myönnetä, tänne saa joka tapauksessa jäädä elämään yhteiskuntamme varoilla? Koko turvapaikka käsitteenä romuttuisi tuolla tavalla toimien ja me antaisimme maailmalle sen viestin, että kaikki halukkaat ovat perusteilla tai ilman perusteita tervetulleita nauttimaan suojelua ja sosiaalitukia aina siihen pisteeseen saakka, että varamme yksinkertaisesti on loppu.

Pennanen vetosi ihmisiin, että he toimisivat samalla tavalla vastaavissa tilanteissa estäen lainvoimaiset pakkopalautukset. Pennasen toimintaa ja kehoitusta voitaisiin tutkia yksinomaan Pennaseen liittyvänä asiana. Siinä kohtaa kun puolueen johto siunaa kyseisen menttelytavan ja kehoitukset lain vastustamiselle omien subjektiivisten tuntemuksien pohjalta, pitää herätä pohtimaan onko Vihreät demokratiaan ja lakeihin sitoutunut poliittinen puolue vai muistuttaako se jo enemmän ääriliikettä?