Ruotsissa poltetaan autoja, kivitetään poliiseja ja raiskataan yhä kiihtyvään tahtiin vuosittain. Lukemattomissa lähiöissä konkreettisesti palaa. Nyt Ruotsissa  poltetut lähes 100 autoa ja muu riehuminen osoittaa tyhmemmillekin mistä on kysymys. Ruotsissa kuten Suomenkin lehdistössä on kuitenkin käytössä koodinimi "nuorisojengi" jolla pyritään häivyttämään se kiistaton tosiasia, keitä nämä riehujat ja autojen polttajat oikeasti ovat. Luonnollisestikin nämä tekijät ovat iältään lähempänä nuoria kuin vanhuksia. Ikä tai jengiytyminen ei kuitenkaan selitä ilmiötä. Lähes kaikki tietävät keitä nämä Ruotsin riehujat ovat. Tiedetään myös ettei kyse ole jengiydestä vaan uskonnollispohjaisesta ideologiasta jossa pyritään horjuttamaan kaikin keinoin "vääräuskoista" yhteiskuntaa. Usein on myös sepitetty että kyse on nuorisojengien keskinäisistä yhteenotoista. Jengien keskinäisissä yhtenotoista ei kivitetä poliiseja ja pelastushenkilökuntaa kuten ei polteta kyllä autojakaan.

Ruotsi on ollut näille ihmisille erittäin avokätinen. Ruotsalaiset ovat erittäin suvaitsevaa ja solidaarista väkeä. Kukaan ei voi sanoa että vika olisi missään muussa kuin Ruotsalaisten poliitikkojen äärimäisessä naiiviudessa. Ruotsi on maisitanut jo useita vuosikymmeniä yhä pahenevia ongelmia maahanmuuttonsa kanssa, ja vasta viimeaikoina on poliitikkojen silmät alkaneet aukeilla muissakin puolueissa kuin Ruotsidemokraateissa.

Karuinta tässä on se, että Ruotsilla ei ole käytössä yhtäkään laillista keinoa millä se voisi korjata lapasesta lähteneen turvalllisuustilanteensa. Ruotsi on päästänyt ongelmat niin pitkälle, että niiden voi odottaa ainoastaan eskaloituvan edelleen. Tämä trendi on ollut kaiken aikaa nähtävissä ja tulee jatkumaan edelleen. Viimekädessä sokeimmankin on myönnettävä tosiasiat siitä, ettei kaikki kulttuurit tule koskaan rinnakkain onnistuneesti rauhassa elämään. Perusarvojen  on oltava  enemmän samankaltaisia kuin eriäviä, jotta monikulttuurisuus voi toimia.

Ruotsi joka joskus oli turvallinen sivistysvaltio, muistuttaa yhä enemmän paikoin sotatoimialuetta. Ruotsin ongelmat alkoivat näkyä jo yli 10 vuotta sitten kaduilla. Maailmalla uutisoitiin mm. Malmön tilanteesta jo tuolloin. Mitä Ruotsi teki asioille? Ei mitään, se ei edes järkeistänyt maahanmuuttopolitiikkaansa ja luopunut naiviudestaan.

On olemassa sanonta "tyhmyydestä sakotetaan". Ruotsin poliitikkojen olisi aika tunnustaa oma tyhmyytensä julkisesti. Vähintä mitä he voisivat tehdä, olisi luopua korrektiudesta ja myöntää suoraan keitä näitä rikoksia tehtailevat ovat. Tosiasioiden myöntäminen olisi jo viisauden alkua. Poliittinen korrektius on siinäkin mielessä tyhmää, että Ruotsin kansa kyllä tietää ettei Sven ja Per ole tämän vuosia jatkuneen piinaavan rikollisuuden ja röttelöinnin takana. Asian avoin myöntäminen helpottaisi käytävää keskustelua Ruotsissa tilanteessa jossa kansa pitää gallupien perusteella turvallisuustilannetta tärkeimpänä vaaliteemana.