https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005775361.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=6070a0916ceeaafc3eb09523f528d925

 

Vihreiden eduskuntaryhmässä työskentelevä henkilö yritti estää lain toteuttamista sekä lentokoneen liikennöintiä protestoimalla lentokoneessa maasta käännytettävän puolesta. Vihreiden puoluejohtaja Touko Aalto ennätti jo kehumaan kyseisen henkilön toimintaa. Vihreiden näkemys laista on  siis se, että lakia ei tarvi noudattaa kunhan asia on "oikea".

Teko on vastenmielisen kuvottava ja herättää monissa ihmisissä syvää halveksuntaa. Monilla matkustajilla on kiire ehtiä jatkolennoille. Koneessa kukaan ei yhtynyt tämän henkilön protestiin vaikka hän yritti kiihottaa väkeä siihen. Teko on itsekäs ja ajattelematon.

”Järjestelmässänne on syviä ongelmia. Siksi halusin nousta ylös ja auttaa tätä ihmistä. Kyse ei ole vain yhdestä lennosta, kyse on ongelmasta oikeusvaltiossamme.”

Maassamme todella on syviä oikeudellisia ongelmia jos laittomasti pitäisi saada maassa oleskella ja maksetaan suomen valtion rahoista sosiaalietuuksia ihmisille joilla ei ole edes kansalaisuutta maassamme. Sekö edistää oikeusvaltiota, että ihmiset rupeavat ottamaan oikeutta omiin käsiinsä ja puoluejohtajat vielä kiittävät tällaisesta toiminnasta?

”Kokeneet juristit ovat olleet pitkään jo huolissaan näistä palautuksista ja Suomen turvapaikkamenettelystä.”

Koko turvapaikkajärjestelmä romuttuu jos kielteisen päätöksen saaneet saavat joka tapauksessa jäädä maahan elämään varoillamme. Suomen kansan enemmistö on huolissaan siitä, että meidän tulisi toimia maaailman sosiaalitoimistona ihmisille jotka ovat todellisuudessa siirtolaisia eikä pakolaisia.

Kun Touko Aallolta kysyttiin tuleeko lakia noudattaa, hän vastasi ”No, hänhän noudattaa lakia sillä tapaa, että hän ilmoitti oman mielipiteensä ja teki oman protestinsa ja poistui sitten ilman vastarintaa koneesta.”

Ilmeisesti Aallon mielestä lain noudattaminen on hyvin elastine  käsite joka joustaa aina kun oma agenda on kysymyksessä. Protestoija syyllistyi lentoliikenteen häirintään ja teko oli myös kanssamatkustajia kohtaan törkeä teko. Lisäksi hän ilmaisi vastustavansa laillista lainvoimaista palautusta ja protestoi täten lakia vastaan.

Kenties tämä protestoija sai pienen hetken uskoa olevansa hyvä ihminen kun pyrki kanssaihmisten lentoa viivyttä tämään ja lain toteuttamista estämään. Ehkä tätä sädekehää nosti vielä oman puolueen puoluejohtajan kehut asiassa. Pelkällä huomautuksella ei mielestäni tulisi selvitä lentokoneessa kapinoinnista.

Kuluvalle vuodelle valtio budjetoi 5,3 miljoonaa lisää rahaa kunnille laittomasti maassaolevien sosiaalitukiin. Samaan aikaan valtio on systemaattisesti leikannut suomen köyhiltä ja työttömiltä ja jopa Hurstin ruokajakelusta. Erittäin nopeasti valtio budjetoi rahaa siirtolaisille, olivatpa he maassa laillisesti tai laittomasti mutta mikä vääntö siitä seuraakaan jos pitäisi budjetoida rahaa lisää eläkeläisillemme tai vähäosaisillemme. Sanat eivät riitä kuvaamaan miten härskiä tämä toiminta on. Vihreä liike on täysi pohjanoteeraus.