Ruotsidemokraatit saattavat voittaa Ruotsin tulevat vaalit. Ruotsin muut puolueet ovat kuitenkin jo ennakkoon ilmoittaneet kieltäytyvänsä hallitusyhteistyöstä Ruotsidemokraattien kanssa. Voiko olla enää suurempaa demokratian halveksuntaa? Maahanmuutto ja turvallisuus on kaksi tärkeintä vaaliteemaa Ruotsissa tehdyn kyselyn mukaan. Nämä kaksi asiaa linkittyvät myös toisiinsa. Yhtä hyvin Ruotsi voi olla järjestämättä vaaleja jos kuitenkaan vaalien lopputuloksella ei ole mitään merkitystä hallituksen muodostumisen kanssa.

Puolueella tulee toki olla oikeis kieltäytyä hallitukseen menosta, mutta tämän ei pitäisi demokratiassa tarkoittaa sitä, että vaalit voittanut puolue estetään pääsemästä hallitukseen. Toisin sanoen jos kaikki puolueet kieltäytyy hallitustyöskentelystä Ruotsidemokraattien kanssa, tulisi Ruotsidemokraattien muodostaa hallitus yksin. Jos muut puolueet haluaa lahjoittaa yhdelle puolueelle yksinvaltaisen aseman, niin asia on silloin kunnossa.

Toisaalta, vaikka Ruotsidemokraattien hallitukseen pääsy evättäisiin, olisi ruotsalaiset joka tapauksessa ilmaisseet kantansa maahanmuutosta vaalituloksen perusteella. Jos puolue kuitenkin jätettäisiin oppositioon, sen kannatus vain kasvaisi korkoa korolle. Yhteiskuntarauhankin kannalta vaalituloksia olisi syytä kunnioittaa jotta ihmisillä säilyy usko demokratiaan.

Ruotsista tulee mieleen uskonnollinen kultti jossa rajoitetaan ja demonisoidaan eriäviä mielipiteitä yhtenään. Kouluissa opetetaan että islamin kritisointi on islamofobiaa ja saadaan näin ihmisten itsesensuuri toimimaan. Ongelmista ei monikaan uskalla puhua koska se voi tarkoittaa uran päättymistä. Eläkkeelle jäävät poliisijohtajat sitten rohkaistuvat puhumaan asioista ääneen kun ei ole enää pelkoa uran menettämisestä.