https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005745899.html

Pitemmittä jorinoitta lähdemme taas ruotimaan Hesarin propagandaa.

 

"Oikeistopopulistien maahanmuuttopolitiikka on tehnyt epänormaalista normaalia"

Rautio on väärässä. Nimenomaan vasemmistolainen yltiöliberaali maahanmuuttopolitiikka on ajanut EU:n ja kansallisvaltiot kestämättömään tilanteeseen. Ennen normaalia oli se, että kansallisvaltio suojelee oman kansansa etuja ja päättää itse minkä verran ja keitä se haluaa milläkin perusteella päästää maahan. Toisekseen, EU ei edes ole toteuttanut tätä "oikeistopopulistista" maahanmuuttopolitiikkaa. Ainoastaan yksittäiset maat ovat itsepintaisesti vetäneet sitä perinteistä ja normaalia linjaa jossa itse päätetään ketä maahan otetaan. Rautio unohtaa kokonaan sen, että juurkin yltiöliberaali vihervasemmistolainen maahanmuuttopolitiikka loi kasvualustan hänen mainitsemalleen "oikeistopopulismille".

"EU:n maahanmuuttopolitiikka on kaaoksessa. Sitä ei aiheuta Eurooppaan pyrkijöiden tulva – heitä on vain murto-osa siitä mitä vuonna 2015 – vaan se, että monissa EU-maissa johtavat puolueet pelkäävät oikeistopopulistien nousua."

Maahanmuuttopolitiikka on kaaoksessa edelleen vuoden 2015 pakolaiskriisin vuoksi. Rautio unohtaa mainita, että kysymys ei suinkaan ole mistään "oikeistopolulistisista" puolueista vaan Euroopan väestön tahtotilasta. Chatham house-ajatuspajan vuonna 2017 tekemän laajan 10 eri Euroopan maassa tekemän kyselyn mukaan 55% eurooppalaisista lopettaisi maahanmuuton kokonaan islamenemmistöisistä maista. Kun EU tekee kansalaisten enemmistön tahtotilan vastaista politiikkaa, on seurauksena kriisi.

"Muutamissa EU-maissa jopa sosialidemokraattiset puolueet ovat ottaneet omikseen oikeistopopulistien maahanmuuttolinjauksia. Näin ne kuvittelevat säilyttävänsä kannatuksensa. Niin ei ole vielä missään käynyt, tuskin käykään. Miksi kukaan äänestäisi sekundapopulisteja, kun aitojakin on tarjolla?"

Jos puolue alkaa kunnioittaa kansan enemmistön tahtotilaa, sen voi katsoa joko kääntäneen takkinsa tai sitten oppineensa sen, että kansan tahtotilallakin on merkitystä. Perin erikoista on se, että kaikkialla mediassa kaikki kansallismieliset tai maahanmuuttoa järkeistämään pyrkivät liikkeet tulkitaan oikeistopopulistiksiksi. Onko enää edes mahdollista olla isänmaallinen ilman että on oikeistopopulisti?

"Mikä pelastus demareille olisi se, että kannatus säilyisi, mutta aate ja arvot menisivät? Näinhän nekin vain tulevat myöntäneiksi, että oikeistopopulistit ovat sittenkin oikeassa."

"oikeistopopulistit"  eivät ole oikeassa siksi että ovat "oikeistopopulisteiksi" leimattuja. Kaikki ne ovat oikeassa jotka ajattelevat maahanmuuttopolitiikkaa ja pakolaispolitiikkaa terveellä järjellä ja logiikalla. Olennaista ei kai ole se kuka oli oikeassa, vaan se että Eurooppa säilyy turvallisena ja vakaana alueena jossa tehdään järkeviä päätöksiä. Yltiöliberaalisen maahanmuuttopolitiikan seuraukset ovat useassa maassa nähtävillä.

"Löfven on sanonut, että Ruotsi on ottanut liikaa turvapaikanhakijoita. Demarit aikovat tehdä vuoden 2015 maahanmuuttoaallon aikana väliaikaisiksi säädetyistä turvapaikkapolitiikan kiristyksistä pysyviä ja säätää useita uusia. Muun muassa rajatarkastuksista tulisi pysyviä, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille ei maksettaisi toimeentulotukea, eivätkä heidän lapsensa saisi käydä koulua."

Pitäisikö Raution mielestä Ruotsin maksaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille toimeentulotukea?  Jos rajat kiinni-ryhmää pidetään ääripäänä niin tällaiset näkemykset osoittavat, että on olemassa myös se tonen ääripää. Vasemmistolaisten talousajattelu perustuu aina samaan käsitykseen siitä, että on olemassa joku taikalaatikko josta riittää rahaa jaettavaksi kaikille tasapuolisesti.

"Tanskan sosialidemokraatit ovat vielä kovemmalla linjalla. He säätäisivät lain, joka estäisi turvapaikan hakemisen Tanskan rajalla. Se olisi selkeästi vastoin Geneven pakolaissopimusta. Demarit sijoittaisivat spontaanit turvapaikanhakijat vastaanottokeskuksiin johonkin kolmanteen maahan, joka sijaitsisi todennäköisimmin pohjoisessa Afrikassa."

Mitä merkitystä sillä on missä pakolaiset leiriytyvät kunhan alue on turvallinen. Turvaa tarviville ihmisille itselleenkin on helpompaa jos saavat olla mahdollisimman lähellä kotiseutuaan. Tanska on järkeistänyt pakolaispoliittisia linjauksiaan vastaamaan paremmin Tanskan kansan etuja kuin oikeasti turvaa tarvivien etuja.

"Tanskan demareiden rajat kiinni -politiikka taas olisi ”inhimillisempi kuin nykyinen mallimme”, sanoo puheenjohtaja Mette Fredriksen."

Niinhän se olisikin. Sellainen pakolaispolitiikka jossa sijoitettaisiin ihmiset lähelle kotiseutuaan pakolaisleireille on inhimillisempi ratkaisi kaikkien osapuolten kannalta. Se seuloo pois elintasopakolaiset ja jättää enemmän resusseja oikeasti suojelua tarvivien hyväksi ja säästää auttavan maan resursseja joka mahdollistaa myös yhteiskuntarauhan säilymisen.

 

Hesari julkaisee yhtenään kovin asioita vääristeleviä kirjoituksia. Rautionkaan kolumnin tarkoitus ei ollut tuoda mitään rakentavaa keskusteluun vaan ainoastaan leimata ihmisiä "oikeistopopulisteiksi".  Jos ensiksi on olemassa kansalaisten enemmistön vahva mielipide jostakin asiasta, niin aika selvää on että ilmestyy puolueita ja liikkeitä jotka pyrkivät vastaamaan tähän huutoon. Demokratia tuntuu sopivan eräille vain silloin kun ne ajavat heidän omia agendojaan. Yleensä lopulta järki voittaa. Joskus vain matka järjen lopulliseen voittoon tehdään mahdollisimman kivuliaaksi. Hesarin juttuja leimaa eräs mielenkiintoinen seikka. Lukemalla lukijoiden kommentti-osion mielipiteet läpi, tietää asioiden oikean laidan paremmin kuin luettuaan itse artikkelin. Nettihesari onkin mielenkästä luettavaa juuri kommenttien vuoksi.

Unicefin raportin mukaan vuonna 2050 Eurooppaan saapuu vuodessa 50 miljoonaa ihmistä. Jokainen järkeään hetkenkin käyttävä yksilö ymmärtää mitä sen muuttovirran salliminen tarkoittaa Euroopan tulevaisuudelle. Jos järki ei voita nyt kun aikaa sen käyttämiseen vielä on, niin tulevaisuudessa se on myöhäistä. Uskon aika harvassa olevan sen ihmisen, joka on valmis leikkaamaan toimeentulonsa minimiin ja saamaan kaikki mahdolliset lieve-ilmiöt kaduillemme vain saadakseen "auttaa" tavalla joka tuhoaa kaiken sen minkä eteen Eurooppa on taistellut vuosisadat.

Väestönkasvua pidetään poliittisesti arkana aiheena vaikka se tulee olemaan erittäin vakava ongelma. On ihmisoikeuskysymys saada lisääntyä vaikka se monissa maissa loukkaisikin syvästi syntyvien lasten oikeutta ravintoon ja terveyteen.