https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/0be0168a-ad39-4816-ae9e-148664df6798

Heinävedelle kaavaillaan grafiittikaivosta. Taas kerran hankeen toteuttaisi ulkolainen yritys joten me jäisimme nuolemaan näppejämme ja kantamaan seuraukset ympäristökysymyksissä. Talvivaarasta ei ilmeisesti olla opittu mitään. Kaivostoiminta itsessään on hyvä asia jos sen ympäristöhaitat ovat hyväksyttävällä tasolla ja toiminta synnyttää isosti vaurautta maahamme.

Kaivostoimintaa ei pitäisi toteuttaa paikoissa jotka sijaitsee isojen vesistöjen tai reittivesien varrella ja muodostaa ympäristöriskejä sekä heikentää alueen tonttien arvoja sekä imagoa. Ihan kaikkea ei pidä edes kapitalismissa alistaa rahalle. Suomen Kittilässä sjaitsee Euroopan suurin kultakaivos. Sen tuotannon arvo on noin 190 miljoonaa euroa vuodessa. Kaivosta operoi Kanadalainen yritys joten suomeen jää vain rippeet omien luonnonvarojemme hyödyntämisestä. Jos ympäristöä rasitetaan niin edes sen taloudellisen hyödyn tulisi tulla kokonaan maahamme. Kysehän on kansallisomaisuudesta.

Suomi on hölmöläisten valtakuntaa. Liikemiesälyä ei ole poliitikoilla lainkaan. Oppimiskykykin on hyvin puutteellinen. Saimaa  tuottaa meille arvokasta ravintoa, virkistystä, matkailua. Sitä ei pidä riskeerata kaivoksella. Sähköautoilua pidetään ympäristöystävällisenä mutta kyseinen kaivoshanke osoittaa, että akkuteollisuus ei ole erityisen vihreää ja sähköautoilulla on vihreytensä osalta pimeä puolensa.

Vihreiden suosima "kaiken suojelu" on yhtä idioottimaista toimintaa kuin tällaiset hankkeet joissa asetetaan  ympäristöä alttiiksi isoille riskeille hetken hyödyn vuoksi jonka vielä korjaa ulkolaiset yhtiöt. Hyödyn ja haittojen tulee olla jonkinlaisessa tasapainossa. Tasapainoa on vaikea löytää maassa jonka poliittinen eliitti koostuu hölmöistä lyhytnäköisistä omanedun tavoittelijoista vaalikaudesta toiseen.