Koska on juhannus ja  moni kärsii vähintäänkin pienestä krapulasta, on syytä muistaa miten suuresti viisaat päättäjämme ovat ajatelleet terveyttämme. He ovat olleet innovatiivisia keksiessään yksinkertaisen keinon alkoholin haittojen minimoimiseksi. Ratkaisu on seinät!

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005729031.html

Kun asiakas astuu jutussa esitellyn puodin jalanjälkiin, on alkoholin haittavaikutukset minimoitu  Jos myynti tapahtuisi edes metrin taaempana, haittavaikutukset ajaisi ihmiset vähintäänkin maksakirroosiin. Ratkaisu on yhtä nerokas kuin se, että alkoholin myynti kaupasta ennen klo 9:ää aamulla on pannassa mutta heti 9 jälkeen saat kantaa koppakaupalla tavaraa ulos. Alkoholin suurkuluttajan ei tarvitse tehdä mitään muuta, kuin ajoittaa ostosreissunsa siihen 12 tunnin aikaikkunaan joka ostoksille on tarjolla aamu yhdeksän ja iltayhdeksän välillä. Ehkä kuulemme joskus kertomuksen siitä alkoholistista joka raitistui koska ei onnistunut tekemään ostoksiaan tuon aikaikkunan sisällä.

Sarkasmi sikseen, asia on vakava. Virkamiehemme ja päättäjämme ei ilmeisesti koe olevansa tarpeellisia ellei he keksi kaikenmaailmna idioottimaisia säädöksiä joista kukaan ei koskaan hyödy mitenkään. Hölmöläisten maaksi tätä ei suotta sanota. Innovatiivinen sitkeä kansa ansaitsisi parempia päättäjiä itselleen.