Demarien puoluejohtaja Antti Rinne on sanonut haluavansa korottaa pienituloisten eläkeläisten eläkkeitä 100 eurolla. Miksi Juuri nyt? Eihän vain siksi, että eduskuntavaaleihin on aikaa alle vuosi? Mikä on nyt toisin pieniä eläkkeitä saavien tilanteessa kuin muutama vuosi sitten, kun Rinne istui hallituksessa? Taktisesti fiksu veto rinteeltä jättää tämä populistinen ääntenkalastelu vaalikauden loppuun. Kun hallituspuolueet leimaa Rinteen puheet populismiksi, he ovat täysin oikeassa. Rinnettä kiinnostaa äänten kalastelu eikä suinkaan eläkeläiset. Vallanpitäjää kiinnostaa valta. Toisaalta ei myöskään hallitusta kiinnosta pieniä eläkkeitä saavat. Myös hallituksen populistisyytöksiä esittävät poliitikot harrastaa populismia joten tekopyhiä ovat heidän sanansa.

Olen täysin vakuuttunut, että mikäli Rinne istuisi nyt hallituksessa, hän  puhuisi ja toimisi siten, että saisi jatkaa hallituksessa. Hän ei vaatisi eläkkeiden korotusta jos istuisi hallituksessa esimerkiksi Sinisten paikalla. Perussuomalaisia on sanottu populistipuolueeksi. Objektiivinen politiikan seuraaja näkee populismia kaikissa puolueissa, eikä vähiten Demareissa ja Vihreissä. Kristillisdemokraatit luullakseni näyttäytyy puolueena joka harrastaa vain vähän populismia.

Sinä päivänä kun äänestäjä on ymmärtänyt politiikan luonteen, häntä ei enää äänestäminen kiinnosta. Meille uskotellaan, että äänestämällä voi vaikuttaa. Tosiasiassa äänestäjän kuluttajansuoja on tolkuttoman heikko. Et saa juuri koskaan sitä, minkä puolesta äänestit. MItä alkaisemmaksi äänestysaktiivisuus saadaan, sitä näkyvämmän viestin lähetämme siitä, ettemme ole vaalikaudesta toiseen uunotettavissa ja jonkin olisi muututtava.