Tuossa parisen vuotta sitten EU asetti Suomelle 39% päästövähennustavoitteen liikenteeseen, asumiseen ja maatalouteen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että liikennettämme tulee uudistaa. Luonnollisesti se maksaa  paljon meille kansalaisille. Odotettavissa on nousevia ajoneuvoveroja ja kannustamista sähköautoiluun. Ne jotka pysyttelevät vain taajamissa voivat pärjätä sähköautolla. Ne jotka kipeimmin tarvivat autoa ja kuljetuskapasisteettia pitkillä taipaleilla, eivät voi sähköautoa valita.

Maamme päättäjät ovat lampaita. He eivät uskalla ajatella rohkeasti eri tavalla vaan menevät sähköautobuumin mukaan kuten menevät vähän kaikessa muussakin muiden maiden tekemisten mukaan. Sähköautot ovat kalliita, niiden käytettävyys on heikohko pohjolan talvessa, latauspisteiden puute on rajoittava tekijä kuten latauksen hitauskin. Menee suunnattoman pitkä tovi ja paljon rahaa, että sähköauto voisi korvata Suomessa polttomoottoriautot.

Meillä olisi jo tänään mahdollisuus siirtyä käyttökelpoiseen ja päästöiltään sähköautoon rinnastuvalla autolla. Kaasuautolla johon tankataan biokaasua, saavutetaan polttomoottoriauton käytettävyys ja riippumattomuus 95% pienemmillä päästöillä kuin bensiiniautoilla. Kaasulla ajaminen on lisäksi halvempaa kuin dieselautoilu. Mikä parasta, jo olemassaoloeva autokanta on muutettavissa kaasuautoiksi helposti. Mikäli valtio ryhtyisi toimeen sähköautohaihattelun sijaan, se voisi maksaa esimerkiksi puolet hinnasta jolla bensiiniauto muutetaan kaasuautoksi. Vielä jos valtio ei perisi käyttövoimaveroa kaasusta, pääisisimme nopealle kasvu-uralle päästöjen vähentämisessä.

Jos ilmastonmuutosta pidetään oikeasti ongelmana, olettaisi ettei ole aikaa odotella vuosikymmeniä, että sähköautot mahdollisesti saavuttaa saman käytettävyyden kylmässä pitkien etäisyyksien maassa kuin polttomoottoriautot. Sähköautot löisi itsensä läpi aikanaan jos ne saavuttaisi saman käytttävyyden. Biokaasulla ajaminen olisi nopealla aikavälillä mahdollistava liikenteen päästöjen radikaalin laskun jos niin haluttaisiin. Eikä se olisi edes rahasta kiinni.