612 kulkueeseen osallistui poliisin mukaan reilusti yli 1000 ihmistä. Kulkue oli poliittisesti sitoutumaton ja sen tehtävänä oli kunnioittaa esi-isiemme uhrauksia ja laskea seppele ja kynttilöitä sankarihaudoille. Se, että kulkueeseen yhtyi myös ääriainesta, ei tee itse kulkueesta mitenkään väärää. Jos Vihreän puolueen tilaisuuteen menisi henkilö joka on kuulunut tai kuuluu vaikkapa Perussuomalaisiin, niin tokihan silloin joku voisi sanoa ett Vihreillä on "yhteyksiä" Perussuomalaisiin. Ja toki onkin, onhan Vihreiden puoluejohtaja ollut lukemattomat kerrat yhteyksissä Perussuomalaisiin edustajiin. Pitäisikö tästä lähtien kaikki kulkueet ja kokoontumiset kieltää, koska aina voi olla että käy ilmi että kokoontuneilla on "yhteyksiä" johonkuhun joka ei edusta tismalleen samoja aatteita ja arvoja.

Tietenkin mediamme joka on täysin vihervasemmistolainen, ottaa kaiken irti tällaisesta tehdäkseen taas kerran propagandaa heitä vastaan jotka kunnioittaa esi-isiemme uhrauksia. Mielenkiintoinen huomio oli kun kulkuetta vastaan järjestettiin "vastamielenosoitus". Siis mielenosoitus mitä vastaan? Sitäkö, että kulkue kulkee Suomen juhlapäivänä rauhanomaisesti soihtujen kanssa sankarihaudoille viemään kynttilöitä?  Ymmärtääkseni kulkue ei ollut mielenosoitus.

Pitäisikö meidän alkaa ottaa selvää joka ikisen ihmisen taustoista, ennen kuin voisimme pitää hienona eleenä seppeleen ja kunttilöiden viemistä sankarihaudoille? Huolimatta siitä mitä "ainesta" kulkueessa oli, se oli hieno kunnianosoitus esi-isillemme ja itsenäiselle Suomelle. Samaa ei voi sanoa ihmisistä jotka ei keksi itsenäisyyspäivänä parempaa tekemistä kuin käyttää lapsille poliittisista syistä kyhättyä tapahtumaa pyrkimyksilleen kapinoida isänmaanrakkautta vastaan.