On hankalaa tietää tulisiko itkeä vai nauraa luettuaan  Hesarin tämänpäiväisen jutun https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005474369.html

"Lähes puolet suomalaisista ottaisi Suomeen lisää maahan­muuttajia – ”Ehkä ihmiset ovat ymmärtäneet, ettei se ole maahanmuuttaja, joka tulee ja vie työt”

Koko gallupin kysymystä voisi verrata  siihen että gallupissa kysyttäisiin "haluatko asua maapallolla" erittelemättä lainkaan haluatko asua Irakissa, Monacossa vai Zimbabwessa. Tokihan nyt maapallolla haluamme asua, siispä vastaus olisi KYLLÄ. Mutta haluammeko asia Zimbabwessa tai Irakissa?

Allekirjoittanut ei voisi vastata kyseiseen gallupiin lainkaan koska vastaisi sitten KYLLÄ tai EI olisi vastaus aina harhaanjohtava. Maahanmuuttoa kritisoivatkaan eivät vastusta kaikkea maahanmuuttoa. He vastustavat haittamaahanmuuttoa joka ei ole työperäistä. He vastustavat sellaista pakolaispolitiikkaa jota Eurooppa on harjoittanut. He eivät vastusta edes ihmisten auttamista vaan omaavat täysin eri käsityksen siitä miten asia tulisi järjestää.

Koko gallupin kysymys on erittäin ylimalkainen ja täysin harhaanjohtava. Hesari kuitenkin otsikoi juttunsa tyylillä josta ajattelemattomampi lukija voisi saada sen käsityksen, että suomalaiset ovatkin nyt kannattamassa kaikkea maahanmuuttoa kasvavin joukoin.

Vuonna 2016 julkaistussa eurobarometrissä  96% suomalaisista halusi rajoittaa EU:n ulkopuolelta tulevaa maahanmuuttoa. Eurobarometrissä kysymyksiä oli aseteltu siten, että niihin vastaaminen ei edellyttänyt tuollaista ylimalkaista könttäajattelua kuin Hesarin tilaamassa roskagallupissa.

Myöskään ei voida ajatella, että maahanmuuttajat veisi suomalaisten töitä koska vain aniharva heistä työllistyy ylipäätään. Ne työt joihin työllistyy ahkerina, ystävällisinä ja sopeutuvina profiloituneet maahanmuuttajaryhmät, työllistyy usein töihin jotka eivät kelpaa suomalaisille. Palkkaisitko sinä yritykseesi samalla palkalla kulttuuriamme ja tapojamme ymmärtävän kieltään osaavan suomalaisen, vai mahdollisesti uskontonsa vuoksi erityiskohtelua vaativan ihmisen joka ei hallitse kieltä ja jonka asenteet ovat hämärän peitossa? Jo kantasuomalaisiakin palkatessa yritykset yrittää tehdä tarkkoja analyysejä siitä millaisen henkilön palkkauksessa on pienin riski pettymykseen. Työllistäminen on kallista joten yritykset haluavat mahdollisimman paljon vastinetta rahoilleen mahdollisimman pienillä riskeillä.

Hesarin teettämä gallup ja uutisessa sen otsikointi on täysin puhdasta propagandaa ylimalkaisine kysymyksenasetteluineen. Jos gallupissa olisi kysytty kaksi kysymystä: Kannatatko työperäistä tarkkaan seulottua maahanmuuttoa? Kannatatko kaikkea maahanmuuttoa? olisi tulokset olleet täysin erilaisia.

Suosittelen käyttämään aikaa hetken ja lukemaan Hesarin jutun lopussa olevat kansalaisten kommentit. Suuri osa niistä esittää terävää kritiikkiä Hesarin suuntaan. Se osoittaa ettei Hesarin lukijat ihan kaikkea propagandaa niele. Tällaista poliittista agendaa ajavat propaganda-uutiset lisäävät vain vaihtoehtomedian suosiota. Sitäkö Hesari propagandallaan yrittääkin?