Työttömyystuista aiotaan leikata ensi vuonna lähes 5% mikäli työtön ei tee kolmea työpäivää kolmen kuukauden aikana taikka osallistu palveluihin joiden elementtejä on mm. työkokeilu, työvoimakoulutus, kuntouttava työtoiminta ja omaehtoinen opiskelu.

Kenellekään ei voi olla yllätys, että hallituksemme tekee näin idioottimaisia ratkaisuja. Kuka nyt olisi motivoitunut hakemaan kuukaudessa yhtä työpäivää vain työttömyystuen leikkauksen ehkäistäkseen. Ja mistä tällaisen päivän työn saisi? Ja mitä ihmeen kuntouttavaa toimintaa työttömät tarvisi? Aikuiset ihmiset menisi kuuntelemaan jotain "vinkkejä" työnhakuun ja harrastamaan liimaa-leikkaa askartelua johonkin loppuun asti simputettujen ja nöyryytettyjen ihmisten kanssa. Ihan oikeastiko hallitus kuvittelee, että joku saisi töitä paremmin käytyään kuuntelemassa ensin joutavia lätinöitä?

Tajuaako hallitus, että ongelmana on työpaikkojen puute? Jos hallituksella olisi yhtäänkään maalaisjärkeä päässä, se lähtisi kiertämään suomen pienyrityksiä läpi ja kyselemään mitkä on yritysten kasvun tai työllistämishalukkuuden suurimpia pullonkauloja ja pyrkisi ratkomaan niitä.

Joskus hallitus voisi kokeilla jotain rohkeaa ja uutta. Oma ehdotukseni olisi seuraava. Sen sijaan että eläkeikää halutaan nostaa, päästettäisiin ihminen nauttimaan eläkettä jo 60 vuotiaana. Näin saisimme vähät työt kiertämään nuorille paremmin. Koko eläkejärjestelmä lopetettaisiin ja kaikille maksettaisiin täsmälleen sama kansaneläke joka olisi esimerkiksi 600 euroa kuukaudessa tassuun. Miksi eläkevakuutusmaksut tulisi poistaa? Siksi, että mielestäni jokaisella ihmisellä tulisi olla mahdollisuus itse kantaa vastuunsa huomisesta. Jokainen voisi päättää hankkiiko vapaaehtoisen eläkkeen maksamalla vakuutusyhtiöön, vai sijoittaako rahojaan työuran aikana esim rahastoihin tai unohtaako koko eläketurvansa ja hassaa kaikki rahansa. Joka tapauksessa työllistämisen kuluja saataisiin laskettua noin viidenneksellä kun luovuttaisiin pakollisista eläkevakuutusmaksuista. Koska ihmisiä olisi enemmän töissä, riittäisi valtiolla varaa vaikka nostaa tuota 600 euron kansaneläkettä.

Jos hallitus leikkaisi ihan ensiksi pois moraalittomat sosiaalituet niiltä ihmisiltä jotka niitä saavat olematta edes tämän maan kansalaisia, ei työttömiltä tarvisi leikata latiakaan. Jos hallitus leikkaisi suuryrityksille maksamaansa yritystuet ja käyttäisi säästyneet varat pienyrittäjyyden  synnytämiseen, saisimme lisää työpaikkoja. Hallituksemme on kertaluokkaa osaamaton kaikissa toimissaan. Ei kuitenkaan pidä sortua ajattelemaan, että mikään muuttuisi äänestämällä "oikeita" puolueita.