Pääministerimme totesi Eurooppalaisia arvoja käsitelleessä seminaarissa seuraavasti

"Nyt kun islam lukuisine tulkintoineen ja sen edustamat arvot ovat vahvemmin läsnä koko Euroopassa ja myös yhteiskunnassamme, saattaa kiusauksena olla rohkeasti lähteä vastustamaan itsellemme vieraiden arvojen rantautumista"

Sipilän seuraavat kommentit eivät kuitenkaan enää herätä toiveita siitä, että pääministerille olisi valmis mihinkään muuhun kuin Eurooppalaisten arvojen rapauttamiseen sillä samalla välinpitämättömyydellä kuin muutkin EU:ta nuoleskelevat vallanpitäjät Euroopassa.

"Islamin läsnäolo haastaa meitä laajemminkin kehittämään uskonnollista lukutaitoamme. Esimerkiksi uskonnonopetuksen merkitys korostuu tästä näkökulmasta"

Kuvitteleeko pääministerimme, että ongelmien ydin olisi siinä ettemme ymmärrä uskontoja tarpeeksi hyvin? Kuvitteleeko hän, että islamilaisten vaikeudet ja halukkuus sopeutua halveksimaansa länsimaiseen yhteiskuntaan paranisi jotenkin sillä, että me opiskelemme uskontoa? Ei, ei ja ei, ongelmien ydin ei ole alkuunkaan meidän suunnalla. Ongelmien ydin on islamilaisessa kulttuurissa jossa arvostetaan ja kunnioitetaan vain ja ainoastaan islamia ja sen arvoja.

Sellaista harhaluuloa on tietyillä tahoilla ylläpidetty, että me Euroopan maat kykenisimme toteuttamaan islaminuskoisten laajan sopeutumisen ja integroitumisen kunhan vain teemme asiat oikein. Mikäli ongelmat olisi ratkottavissa meidän puolelta, niin olettaisi Euroopassa olevan edes yksi runsaasti islamilaista muuttoliikettä vastaaonttanut maa, jossa nämä asiat olisi "osattu" tehdä oikein ja tulokset kertoisi positiivista sanomaansa.

Vaikka miten pitkään hakkaisi päätänsä seinään niin tietyt tosiasiat eivät ole muuttumassa mihinkään. 1. islamissa kunnioitetaan vain islamia. 2. Me emme voi opettaa kenellekään arvoja ylitse heidän uskontonsa.

Sipilän puheet asettuu erikoiseen valoon kun muistelee, että taannoin Laura Huhtasaari piti eduskunnassa puheen jossa viittasi Eurooppaa kohdanneen islamisoitumisen tuomiin haasteisiin. Tämä youtubestakin löytyvä hyvin relevantti puhe leimattiin  nopeasti vihapuheeksi. Kukaan täysipäinen ei voi sanoa, että Huhtasaaren puheessa olisi ollut minkäänlaista vihaa tai mitään kyseenalaista. Se oli ajan hetkeen keskeisesti liittyvä relevantti puheenvuoro.

Maailma on mennyt merkilliseksi kun on olemassa tiettyjä tabuja aiheita joista ei uskalleta puhua suoraan kuten asiat ovat. Epäkorrektisti sanoen turhanpäiväisiä paskanjauhajia sen sijaan on joka tuutti pullollaan. Laajan kyselyn mukaan eurooppalaisista 55% ei pidä islamilaista maahanmuuttoa toivottavana ilmiönä. Eräissä maissa luku oli 70%. Nämä ihmiset eivät ole ennakkoluuloisia vaan ymmärtäviä. He ymmärtävät ettei kaksi täysin eri arvoilla varustettua ihmisryhmää  tule koskaan synnyttämään yhdessä mitään hyvää. Pitkäaikaiset ja laajat kokemukset asiasta viittaavat vahvasti samaan suuntaan kaikkine tilastoineen.

Huonossa mallissa on tulevaisuutemme pitkin poikin Eurooppaa kun johtajamme elää harhakuvitelmissa ja poliittisen korrektiuden pumpulissa. Vai kehtaako joku sanoa etteikö se ole harhakuvitelmaa, että lisäämällä uskonnonopetusta, voisimme edistää islaminuskoisten integroitumista, työllisyyttä tai arvommaailmojen muutosta?