Entinen ja varsin lyhytaikainen pääministeri Jäätteenmäki on murheissaan siitä, että hallituksessa on liian vähän naisia. Vain entinen poliitikko voi suoltaa tällaisia "suuria" huolenaiheita eetteriin. Kansalta jos kysytään niin tuskin hallituksen sukupuolijakauma ihan ensimmäiseksi kritiikkilistalla löytyy kun aletaan ruotimaan hallituksen toimintaa. Suurin hallituksen ja koko politiikan ongelma on krooninen viisausvaje. Meillä ei yksinkertaisesti ole edes opposition reservissä poliitikkoja jotka kykenisivät ylittämään sen vähimmäisvaatimuksen riman mitä päättäjille tulisi asettaa.

Blogista tulisi pitkä jos alkaisi ruotimaan hallituksen typeryyksiä. Tuskin se on tarpeenkaan koska kaikki ovat hallituksen osaamattomuuden nähneet. Kaksi asiaa kuitenkin mainitsen jotka itseäni korpee syvästi. Ensimmäinen oli ministeri Bernerin äärimmäisen typerä ehdotus siitä, että kansalaiset alkaisivat maksaa vakuutusyhtiöille tai muille välistävetäjille rahaa siitä hyvästä, että käyttäisimme omia väyliämme, eli kansallisomaisuuttamme. Bernerin ehdotuksia kritisoi suurin piirtein kaikki ja kaikkialla täysin aiheesta. Vaan mitä teki herra Sipilä? Hän totesi ykskantaan että tukee Berneriä 100 prosenttisesti. Silloinkin kun olisi kovan kritiikin tai jopa erottamisen paikka, antaa pääministeri tukensa. Näin toimii hyvävelikerho.

Toinen asia jossa ei ole päätä eikä häntää, eikä edes parhaita selkäpaloja, on hallituksen kaavailut työttömien päänmenoksi. Työttömiä aiotaan nöyryyttää ja kiusata siitä ettei maassa ole työpaikkoja. Puhutaan jopa palkattomasta työstä. Hallitus menee perse edellä puuhun niin että rytisee. Tietenkin meillä on olemassa joukko ihmisiä joita työ ei kiinnosta, mutta ongelma ei ole kovin iso verrattuna työpaikkapulaan. Jos hallitus yhtäänkään järkeä omaisi,se ehdottaisi vaikka suuryritysten tukemisen lakkauttamista ja varojen siirtämistä aloittavien pienyritysten tukemiseksi. Olisi olemassa monia luovia keinoja lisätä työllisyyttä.

Jäätteenmäki murehtii sukupuolijakaumasta samaan aikaan kun kansa murehtii hallituksen kyvyttömyyttä ja osaamattomuutta sekä suoranaista perseilyä. Silläkö maan asiat kuntoon tulee, että aletaan syynäämään haarovälejä? Henkilökohtaisesti näkisin asian niinkin epäkorrektisti, että päättäminen on miesten heiniä. Lukemattomat naisetkin ovat tätä mieltä. Tietenkin on todella kyvykkäitä naisia, mutta keskimäärin naiset sotkee liiaksi tunteita päätöksiensä taakse. Jos asian sanoo oikein inhoittavan epäkorrektisti niin nainen autokaupassa miettii auton väriä vaikka pitäisi miettiä sen käyttötarkoitusta ja  tekniikkaa sekä huoltokustannuksia.  Naisilla ja miehillä on omanlaisensa vahvuudet keskimäärin eikä sen myöntäminen pitäisi olla suuri asia.

Lopulta on kuitenkin samantekevää onko hallituksessa enemmän naisia vai miehiä, kunhan nämä henkilöt olisi viisaita ja järkeviä. Ei tarvitse olla edes älykäs, kunhan nuo kaksi ominaisuutta löytyy päättäjältä.   Sukupuolta olennaisempaa olisi asettaa jonkinlainen ikäraja ministerin pestille. Nuori voi olla osaava ja älykäs mutta innokkuudella ei voi kompensoida iän mukanaan tuomaa viisautta. Tosin kun puhe on poliitikoista, ei voi olla mitenkään varma että ikä olisi tuonut mukanaan viisautta. Kansan arjesta vieraantuneita hyvävelikerholaisia he ovat.