Oppositiopuolueiden johtajat Anna-Maja Henriksson, Li Andersson, Antti Rinne ja Ville Niinistö julkaisivat Turun Sanomissa vetoamuksen, jonka mukaan  kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden pitäisi saada väliaikainen oleskelulupa maahan. Toivottavasti nyt viimeisenkin äänestäjän silmät aukenivat sillä vetoamus on kertaluokkaa pöyristyvän ajattelematon. Sen viesti on yksinkertaisesti se, että koko turvapaikkajärjestelmä on tarpeeton koska oli päätös sitten myönteinen tai kielteinen, saa joka tapauksessa jäädä maahan elämään kustannuksellamme. Toteutuessaan ehdotus toimisi taloudellisin perustein tapahtuvan  turvapaikkakeinottelun varsinaisena magneettina. Kun viesti kirisi maailmalle saakka kuten se sosiaalisen median aikakaudella nopeasti kirii, tänne tulisi valtavia ihmismääriä. Jokainen ajatteleva ihminen ymmärtää mihin se johtaisi. Vasemmistopuolueiden puoluejohtajien mielestä on ilmeisesti ihmisoikeuskysymys saada nauttia suomalaista sosiaaliturvaa vaikka tulisi tänne mistä tahansa.

Suurimpia häviäjiä olisi ne oikeasti hädänalaiset ihmiset joiden auttamisen resurssit hupenisi turvapaikkashoppailijoiden tukemiseen. Toinen häviäjä olisi suomalainen veronmaksaja. Vasemmistolta puuttuu kroonisesti kyky ajatella asioiden seurauksia pitkällä aikavälillä. Jos nyt oikeistohallituksen aikana olemme saaneet huonoja päätöksiä, tulemme saamaan vasemmistohallituksen aikana suorastaan maata romuttavaa johtajuutta. Mitä merkitystä olisi enää maahanmuuttovirastolla jos sen päätökset eivät sitoisi mitenkään? Yhtä hyvin voisimme luovuttaa valtion rahakirstun kokonaisuudessaan vaikka afrikkalaisille jos emme enää ajattele oman kansamme kokonaisetua lainkaan.

Monessa maassa on todella kurjat oltavat ja se herättää tietenkin empatian tunteita ihmisissä, myös vasemmistolaisissa jotka ovat aivan kujalla ehdotuksineen. Empatiaa ei kuitenkaan pitäisi toteuttaa pelkän tunteen pohjalta vaan yhdistää empaattisiin tekoihin viisautta ja kaukonäköisyyttä. Oikeudenmukaista ja empaattista olisi edellyttää, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet karkoitetaan välittömästi maasta jotta resursseja voidaan keskittää hädänalaisimpien auttamiseen ja jotta turvataan yhteiskuntarauha maassa.

Vasemmiston mielestä piskuisen Suomen pitäisi toimia maailman sosiaalitoimistona ja velkaantua lisää voidakseen elättää täällä rajattomasti kasvavaa muukalaisten määrää ja ohittaa näin suomalaisten oikeudet. Suomalaisen elämäntyönsä tehneen vanhuksen tilanne ei liikuta vasemmistoa lainkaan vaikka he joutuisivat valitsemaan ruan ja lääkkeiden väliltä. Jos me otamme pienenä maana roolin maailman sosiaalitoimistona niin yhdellenkään ei ole epäselvää etteikö me saada sankoin joukoin elätettäviä. Vasemmiston mielestä onkin varmasti mukava tehdä hyväntekeväsyyttä aina muiden laskuun. Edes minuuttia ei vasemmistopuolueet suostuisi lisäämään työaikaa samalla palkalla, mutta muiden veronmaksajien rajoja kyllä jaettaisiin muukalaisille täysin avokätisesti.

Poliitikot kehtaavatkin ehdottaa tällaista jonka suurin osa kansalaisia tuomitsee ja joka on ilmiselvästi kaikkien edun vastaista ja odottavat tämän jälkeen saavan samoilta kansalaisilta vielä mandaatin päättää maan asioista.  En hyväksy rasismia tai uusnatseilua mutta voin helposti ymmärtää mistä nämä ilmiöt kumpuavat. Ne kumpuavat siitä että poliitikot kerta toisensa jälkeen ylenkatsovat oman kansan vähäosaisten asemaa ja suosivat samaan aikaan maahanmuuttajia sekä hassaavat verovarojamme Kreikkojen yms tukemiseen. Kansa ja poliitikot elävät kokonaan toisenlaisessa todellisuudessa.

Suomalaisia seisoo leipäjonoissa yhä enemmän mutta mitä tekee vasemmisto? Syrjäytyneiden määrä kasvaa mutta mitä tekee hallitus? Tämän maan johtajuus on niin retuperällä ettei toivoa voi laskea ainakaan poliitikkojen varaan. Pelkkiä unelmoijia ja haihattelijoita joilta puuttuu selkeä visio ja ymmärrys. Mielestäni vasemmisto olisi rehellinen jos se ennen vaaleja ilmoittaisi selkeästi todellisen ajatuksensa, eli sen että meidän suomalaisten tulee luopua hyvinvoinnistamme ja toimia maailman sosiaalitoimistona jotta eräät poliitikot saisivat leikkiä hetken hyvää ihmistä muiden kustannuksella.  Vaan odottakaas kun eduskuntavaalit lähestyy, kuulette silloin vasemmiston puheita eläkeläisten, työttömien ja syrjäytyneiden huonosta tilanteesta. Kuulette kauniita puheita joilla he haluavat saada äänenne päästäkseen toteuttamaan politiikkaa joka on näille samoille äänestäjille mitä turmiollisinta.

Hyvää Turun Sanomissa julkaistussa vetoamuksessa oli ainoastaa se, että äänestäjät saivat avoimesti nähdä ettei vasemmisto ole ajamassa niiden etuja joiden ääniä se eniten kalastelee.