Jälleen kerran on kuluvalla viikolla nähty islamilaista terroria. Hups, vai pitäisikö poliittisen ja uskonnollisen korrektiuden vuoksi jättää sana islam pois kokonaan? Lähes kerta toisensa jälkeen terrori-iskut liittyvät islamiin, ja lähes yhtä usein toistetaan samaa epärehellistä laulua siitä miten johonkin mystiseen ”oikeaan” islamiin ei kuulu terrori, sillä islam edustaa rauhan uskontoa.

 

Jokaiseen uskontoon taikka maailmankatsomukseen kuuluu ihmisyksilöitä jotka ovat häiriintyneitä ja saattavat tehdä pahaa toisille. Yksittäisen ihmisen kenties mielenterveydellisistäkin syistä kumpuavat pahat teot eivät luonnollisestikaan kuvaa suuremman ihmisjoukon taikka uskonnon, sen paremmin kuin ateisminkaan kollektiivista luonnetta. Tämä asia lienee useimmille selviö.

 

Suurista maailmanuskonnoista kristinusko kattaa noin 2,1 miljardia ihmistä, islam 1,5 -1,7miljardia ja hindulaisuus 900 miljoonaa. Koska kristinusko ja hindulaisuus tekee yhteensä noin 3 miljardin ryhmän, eli tuplaten islamin edustuksen verran, voisi ajatella että enemmistö häiriintyneitten toteuttamasta ääriuskonnollisesta terrorista olisi kristittyjen ja hindulaisten toteuttamaa suuren edustuksensa vuoksi.

 

Tiedämme kuitenkin, että terrorismista joka liittyy jotenkin uskontoon, on islam erittäin vahvasti yliedustettuna. Jos yksittäinen uskonto on vahvasti yliedustettuna vuodesta toiseen terrorissa, on joskus tyhmemmänkin tunnustettava, että jokin yhteys tällä uskonnolla ja sen pyhillä kirjoituksilla on terrorismiin. Kaikissa uskonnoissa on kiihkoilijoita. Esimerkiksi kristinuskossa uskonkiihkoilijoiden toiminta on useinmiten enempikin vain rasittavaa paasausta tai henkistä väkivaltaa koska mitään oikeutusta väkivaltaan ei uusitestamentti anna. Jos jokin äärikristitty tästä huolimatta väkivaltaa tekisi, tuomitsisi lähes jokainen kristitty tällaisen toiminnan.

 

Islamissa tilanne on sikäli toinen, että erittäin yleistä on antaa hiljainen hyväksyntä terrorille vääräuskoisia vastaan. Jos muslimi tuomitsisi aseellisen jihadismin vääräuskoisia vastaan, hän tulisi tuominneeksi samalla profeettansa joka antoi esimerkillään mallin kyseisestä toiminnasta. Montako iskua pitää vielä tapahtua, että poliitikot ja lehdistö tunnustavat islamin aiheuttavan terroria? Montako vuotta pitää vielä kulua, että kansainvälinen yhteisö tunnustaa islamin loukkaavan syvästi ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa?

 

Vastaus lienee ettei vielä pitkään aikaan, koska aina ollaan varomassa tosiasioiden tunnustamisen seurauksia. Kun tietyt tosiasiat islamista tunnustettaisiin julkisesti, se lisäisi muslimeihin kohdistuvaa vihaa ja rasismia. Epäreilun tilanteesta tekeekin se, että me joudumme koko ajan varomaan sanomisiamme islamista jotta rasismi ei lisääntyisi, joka taas tuntuu vastenmieliselle siksi, että islam opettaa ja toimii itse erittäin rasistisesti toisinuskovia kohtaan.