Brexit-krapula iski britteihin – ”Silmämme ovat todella avautuneet”

 

Tällaisilla otsikoilla media uutisoi ja ottaa epäsuorasti vahvasti kantaa EU:n puolesta. Jos äänestystulos olisi sallinut unionissa pysymisen, voisimme ihan yhtälailla uutisoida kuinka monien silmät ovat avautuneet. Oli kysymyksessä sitten YLE, Hesari taikka iltapäivälehdistö, on päivänselvää että mediamme ei ole riippumatonta. Ne kaikki harjoittavat enemmän tai vähemmän ihan puhdasta propagandaa. Olisikin reilua jos mediat kertoisivat jo pääsivullaan mitä poliittista kantaa ne edustavat ja että ne myös värittävät juttunsa sen mukaisesti.

Yksi tehokas tapa vaikuttaa ihmisten asenteisiin on tehdä juttuja joissa "niin monet muutkin" ajattelevat tietyllä tapaa. Riippumaton ja yhtäänkään tasapuolisuuteen taipuvainen media toisi nyt esille myös ne mittavat hyödyt jotka brexitistä seuraa. Suomen ongelma on ettei meillä ole juuri vastavoimaa EU:lle vaikka tavallinen kansa on kuitenkin kärsinyt paljon unionista ja rahaliitosta. Ilmeisesti suomalainen mentaliteetti on jollakin tavalla alistumisesta nauttiva kun emme uskalla nousta barrikaadeille tätä järjettömyyttä vastaan.

Mielenkiintoista on myös se, että nyt yli miljoona brittiä vaatii uutta kansanäänestystä. Miten sellainen demokratia toimisi jossa mikään äänestystulos ei kelpaisi vaan aina pitäisi äänestää uudelleen? Kuka sen päättäisi mikä tulos milloinkin kelpaa?