Tuore Vasemmistoliiton puoluejohtaja ehdottaa siirtymistä 8 tunnin työpäivästä 6 tunnin päivään 8 tunnin palkalla. Timo Soinia on moitittu populismista mutta kyllä tämä ehdotus uutena puoluejohtajana on kaikkien populististen lausuntojen äiti. Andersson on oikeassa siinä, ettei suomi nouse sillä että työaikaa pidennetään kuusi minuuttia. Suomi ei myös nouse vasemmistolaisella ideologialla jossa duunarien asemaa ylisuojellaan kuin markkinataloudesta irrallisena instituutiona.

 

Yrittäjät ottavat riskiä ja joutuvat alati elämään markkinatalouden ehdoilla. Työntekijöiden asemaa halutaan kuitenkin pitää irrallisena tästä muita koskevasta markkinataloudesta. Itse asiassa nimenomaan yrittäjille pitäisi kompensoida riskinottohalukkuus kevyempänä verotuksena jotta saataisiin investointeja liikkeelle. Myös sijoittajia kannattaisi paapoa työntekijöiden sijaan jos halutaan synnyttää työpaikkoja. Työntekijä voi aina myydä osaamistaan toiseen yritykseen mikäli saa edellisestä työpaikasta kenkää, mutta yrittäjän tilanne on kiinni paljon suhdanteista.

 

Vasemmiston ideologiana tuntuisi olevan aina muiden rahojen jakaminen mutta ei milloinkaan omien. Kun vasemmiston moottorina on aina toiminut kateus, niin ei olekaan ihme ettei vasemmistoideologia ole koskaan rakentanut mitään. Vasemmisto pyrkii aina rikkomaan ja repimään. Katsonkin ettei vasemmistolla ole lainkaan isänmaata. Vasemmisto tuntuisi käyvän jotain iänikuista kapinallista taistelua työantajia vastaan. Piirun vertaa ei olla valmiita joustamaan mistään nousukauden aikana saavuteuista eduista. Tällainen joustamattomuus ei vie isänmaata eteenpäin.

 

Suomi ei totisesti nouse niin kauan kuin päämääränä on rikkoa ja repiä sekä vastakkainasetella. Vasta kun yhdessä mennään ja tehdään voi syntyä jotain kehittävää. Jos vasemmisto on kiinnostunut työllisyydestä niin sen kannattaisi tehdä yrityksille kyselyitä suurimmista työllistämisen esteistä. Mitä tulee sitten Vasemmistoliiton puoluejohtajan valintaan, ei kokemusta voita edes nuoruuden into tai muu pätevyys. Kokenut puoluejohtaja ei olisi ehdottanut kyseistä työajan lyhennystä koska olisi ymmärtänyt että se on populismia ja kansalaisten älykkyyden aliarvioimista.