Tasavallan presidentti avasi valtiopäivät valtiomiesmäisellä puheella. Presidentti nosti esille tärkeitä huomioita maltilliseen tyyliinsä. Puheen keskiössä oli ymmärrettävästi pakolaiskriisi, joka onkin vakavampia eurooppalaisia ongelmiamme näinä aikoina. Toivottavaa olisi, että hallitus ja kansanedustajat ottaisivat onkeensa arvojohtajamme sanoista joista huokui sekä humaanit arvot, että viisas realismi ilman naiiviutta. Puheesta saattoi huokua läpi myös  rohkaisu hallitukselle otteiden jämäköittämiseksi.

 

Sosiaalidemokraattien Euro Heinäluoma ja Antti Rinne oli välittömästi arvostelemassa Niinistön puhetta. On erittäin vaikea käsittää mitä osaa herrat puheessa eivät ymmärtäneet. Olettaisin, että jopa vasemmistossa oltaisiin samaa mieltä siitä, että on suuri epäkohta käyttää rajallisia resursseja sellaisen pakolaistulvan hoitamiseen joka valtaosaltaan koostuu väestä jolla ei ole tarvetta turvapaikalle. Niinistö sanoi puheessaan, että pyrkimys hyvään voi tuottaa kaikille pahaa. Juuri näin tulee tapahtumaan mikäli EU ei saa ulkorajojaan hallintaan nopeasti ja löydä ratkaisuja vain hädänalaisten auttamiseen.

 

Jos valtio ei huolehdi veronmaksajiensa eduista vaan hassaa verovaroja sellaisen ihmismassan hyväksi jonka enemmistö ei ole hädänalaista, se tuottaa viimekädessä kansan kapinointia ja lisää rasismia sekä vastakkainasettelua. Se on epäreilua myös niitä ihmisiä kohtaan jotka olisivat välittömän avun ja turvapaikan tarpeessa. Pakolaiskriisissä näyttää toteutuvan evoluutiostakin tuttu kaava jonka mukaan vahvin ja sopeutuvin voittaa ja heikoimmassa asemassa olevat jäävät heitteille. Olettaisi, että tämän epäkohdan painottaminen kuuluisi juuri vasemmiston agendaan koska ovat halunneet profiloitua heikoimpien puolustajina. Kun ensin päästämme Euroopan täyteen ihmisiä jotka eivät ole todellisen turvapaikan tarpeessa, se tekee todellisessa hädässä olevien turvapaikanhakijoiden elämän hyvin tukalaksi koska yleiset asenteet kääntyvät vastuuttomalla ja naiivilla politiikalla heitäkin vastaan.

 

Presidentti Niinistö on onnistunut tehtävässään presidenttinä erinomaisesti. Näinä aikoina tarvitsemme vahvaa isänmaallista arvojohtajaa ehkä enemmän kuin koskaan historiamme aikana. Jämäkkyys, omien arvojen puolustaminen, naiivittomuus, ja humaanit arvot eivät ole toistensa vastakohtia. Tarvitsemme niitä jokaista. Tarvitsemme myös sopivan ripauksen kansallista tervettä itsekkyyttä varmistaaksemme kansalliset etumme. Vain niin voimme säilyä tulevaisuudessakin potentiaalisena auttajana myös muille. Sahaamalla omaa oksaamme menetämme lopulta tämän potentiaalin.

 

Presidentin puhe sanasta sanaan: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454405792417.html