Iltasanomien päätoimittaja Ulla Appelsin kirjoitti siinä määrin hyvän kolumnin, että se nousee tällä kertaa blokkauksen aiheeksi. Kolumnin voi lukea täältä: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1452837238037.html

 

Kaikissa kulttuureissa ja maissa lienee lääppijöitä ja raiskaajia. Erikoista keskusteluissa ja jopa eräiden kansanedustajien näkemyksissä on se, että niissä pyritään vähättelemään joidenkin ryhmien tekemiä rikoksia sillä, että muutkin tekevät niitä. Raiskaukset tai seksuaaliset ahdistelut ovat luonnollisesti väärin riippumatta siitä tekeekö niitä suomalainen Antti vai maahanmuuttaja Ahmed. Uhrin kannalta on aina samantekevää mitä kansanryhmää tai kulttuuria tekijä edustaa.

 

Olennaista mielestäni on se, että suomalaisessa yhteiskunnassa jokainen mies tietänee, että ahdistelu tai raiskaukset ovat väärin. Jotkut yksilöt eivät vain välitä tästä. Maailmassa on monia kulttuureita joissa naisten ahdistelu katsotaan huomattavasti hyväksytymmäksi ja jopa raiskaus saatetaan laittaa uhrin syyksi. Monissa maissa raiskauksen uhrin on erittäin vaikea saada oikeutta.

 

Useimmille on tunnettua, että islamistisissa maissa sekä kulttuurissa naisen asema on ylipäätään erittäin heikko. Sama koskee seksuaalivähemmistöjä. Se, että nostamme esille sen tosiasian, että esimerkiksi Ruotsissa raiskauksissa on maahanmuuttajilla huomattavan suuri yliedustus ei ole rasismia. Kukaan ei ole väittämässä, että kaikki maahanmuuttajat näitä rikoksia tekisivät. Edelleen kukaan ei väitä, että raiskaukset kuuluisivat jonkun kansanryhmän ominaispiirteisiin.

 

Kulttuurien tai uskontojen arvostelu ei ole rasismia. Kritiikki on aina ollut reitti muutokseen. Jos meillä Suomessa ei olisi käyty aikoinaan keskustelua naisten asemasta, saattaisi meiltä puuttua edelleen esimerkiksi naisten äänioikeus. Naista alistavien kulttuurien ja uskontojen arvostelu on ainoa mahdollisuus parantaa asioita. Tämä keskustelu pitäisi kuitenkin käydä esimerkiksi islamistisissa maissa.

 

Razmyar: ”Miten voi olla, että vasta kun kourijan käsi on totuttua tummempi, asiasta kiinnostutaan?"

 

Tällaiset kommentit ovat omiaan lisäämään sitä, että asioista aletaan vaieta rasismisyytösten pelossa. Brittikaupungissa raiskattiin yli 1400 lasta muutaman vuoden sisällä maahanmuuttajataustaisten miesten toimesta samalla kun viranomaiset vaikenivat asiasta rasismisyytösten pelossa.

 

Kun uskonto tekee seksuaalisuudesta tabun, se lisää seksuaalirikosten määrää. Tämä on nähtävissä esimerkiksi katolilaisuuden ja jehovan todistajien uskontojen parissa kuten islamissakin. Mikäli maahanmuuttajien rikoksista vaietaan rasismisyytösten pelossa, se vain lisää ihmisten pelkoja ja ennakkoluuloja sekä rasismia. Avoimuuden tie on ehdottomasti parempi. Tämän vuoksi olen hyvin tyytyväinen Ulla Appelsinin kirjoituksessaan nostamista terävistä huomioista.