Rajoja kiinni vaativa ryhmä on jälleen osoittanut mieltään. Ei rasismia minun nimissäni –ryhmä on toteuttanut vastamielenosoituksen samaan aikaan. Mielestäni joillakin on mennyt vellit ja puurot pahasti sekaisin. Olkoonkin, että rajoja kiinni vaativassa ryhmässä on varmasti mukana joitakin rasisteja, ei rajojen sulkemisen vaatiminen ole kuitenkaan rasismia. Näin ollen siis mikäli halutaan järjestää vastamielenosoitus rajojen sulkemista vastaan, sen pitäisi osoittaa mieltä rajojen auki pitämisen puolesta eikä rasismia vastaan. Ainakaan allekirjoittanut ei ole käsittänyt, että rajojen kiinni vaativat mielenilmaisijat olisivat osoittaneet mieltään rasismin puolesta.

Taloustutkimus teki suomalaisille kyselyn liittyen maahanmuuttopolitiikkaan. Yksi kysymys kuului seuraavasti: Kannatan rajatarkastusten ja- valvonnan palauttamista Suomen ja Ruotsin rajalle? Tulokset:  35% täysin samaa mieltä 28% jokseenkin samaa mieltä. 15% jokseenkin eri mieltä 10% täysin eri mieltä. Toinen kysymys kuului: Pitäisikö Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrää rajoittaa? 41% Turvapaikanhakijoita tulisi päästää Suomeen nykyistä vähemmän 25% Suomeen ei tulisi päästää enää yhtään turvapaikanhakijaa. 27% Suomen tämänhetkinen politiikka turvapaikanhakijoiden suhteen on sopivaa 4% suomen pitäisi helpottaa turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan.

Kyselyn tulokset ovat ymmärrettäviä siinä valossa, että 58% mielestä valtaosa turvapaikanhakijoista on samaisen kyselyn mukaan etsimässä parempaa taloudellista elämää eivätkä ole näin ollen turvapaikan tarpeessa. Isoin osa suomalaisia kannattanee rajakontrollin saamista rajoillemme. Ehtoja rasisteja takuulla Suomesta löytyy liikaakin, mutta on erikoista, että rajoja kiinni vaativan ryhmän vastamielenosoitus on rasismivastainen mielenilmaisu. Ilmeisesti ryhmän tarkoituksena on median välityksellä pyrkiä leimaamaan se kansan enemmistö rasisteiksi jotka haluaisivat rajoittaa pakolaisten vastaanottamista.

Epäilemättä rasisminvastaiseen mielenilmaisuun osallistuneet haluavat edistää arvokkaita asioita, mutta vaarana on, että tarkoitus vesittyy jos ihmisiä pyritään leimamaan rasisteiksi mielivaltaisesti tai sillä perusteella, että he haluavat politiikkaan muutoksia. Kansamme alkaa vähitellen jakautua eri leireihin nykyisellä menolla vaikka monista keskeisistä kysymyksistä ihmiset lienevätkin yhtä mieltä. Vastakkainasettelun aika ei näemmä ole ohi.