Me ihmiset osaamme pilata monta sinänsä hyvää ideaa. Valtakunnassamme olisi erittäin tervetullut sellainen vaihtoehtomedia, joka tekisi tutkivaa journalismia ja toisi esille uutisia, sekä muita tietoja maailmalta, joista niin sanottu valtamedia ei halua kertoa, taikka uutiskynnys ei syystä tai toisesta ylity. MV-lehti ( mitävittua-lehti? ) on erittäin suosittu sivusto. YLE on kampanjoinut sitä vastaan tekemällä juttusarjoja niin sanotusta vastamediasta, joksi se myös MV-lehteä kutsuu. Vaikka YLE oikeutetusti ansaitseekin kritiikkinsä siitä, että se on monessa asiassa ajanut omia tai hallituksen agendoja puolueettoman journalismin sijaan, on YLE:n esittämä kritiikki MV-lehteä vastaan hyvin perusteltua.

 

Siinä, että MV-lehti keskittyy pääasiassa maahanmuuton kritisoimiseen ei itsessään ole mitään väärää. Tällaista sivustoa ei sido mitkään journalistiset velvollisuudet, ja se voi vapaasti ajaa omaa agendaansa. Kaikessa kritiikissä on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää olla rehellinen. Tarkoitus ei saa pyhittää keinoja. MV-lehti on julkaissut virheellisiä tietoja, ja on myös avoimesti vihasivusto. Sivustolla on sekoitus lainauksia muusta mediasta lähteineen, ja myös paljon epämääräistä ihmisiä leimaavaa paskaa. Lukija joka viittaa lähteenä MV-lehteen, antaa helposti itsestään kuvan henkilönä jolta puuttuu kriittisyys ja medialukutaito. Siksi ainakaan allekirjoittanut ei tohdi käyttää lähteenä MV-lehteä edes silloin, kun uutinen on relevantti ja todenperäinen sekä muualta varmistettavissa.

 

Jos arvostellaan maahanmuuttopolitiikkaa tai monikulttuurisuutta, tulisi pitäytyä aiheessa tutkimuksien, politiikan, ja todennäköisten seurausten tasolla johdonmukaisesti. Uskontoja tai kulttuureita saa arvostella kunhan ei luoda sillä yleistäviä stereotypioita koskemaan jokaista ryhmän edustajaa. MV-lehden periaate ei kuitenkaan ole toimia politiikan muutosta vastaan, vaan käydä ainoastaan maahanmuuttajien kimppuun lisäämällä rasistista ajattelua, vastakkainasettelua ja tekemällä raflaavia otsikoita. Jos MV-lehti olisi halunnut lunastaa paikkansa uskottavana kanavana, ja pyrkiä muuttamaan asioita, se olisi tuottanut ehdottoman totuudellista tietoa, ja tuominnut kaikkinaisen ihmisvihan ja rasismin. On eri asioita vastustaa ihmisyksilöitä kuin maahanmuuttopolitiikkaa. No, onneksi osaamme suhtautua kaikkeen tarvittavalla skeptisyydellä. Osaammehan?